Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont

Csónakázás egy hangulatos kisváros alatt. Tudományos ismeretterjesztés. “Csodálatos karszt” kiállítás szakvezetéssel, mászófal

A nagy érdeklődésre való tekintettel javasoljuk kedves Vendégeink részére, hogy vegyék igénybe az online elővételi lehetőséget (legalább 24 órával a tervezett látogatás előtt), vagy a helyszínen időben vásárolják meg belépőjegyüket – leginkább esős idő esetén, amikor különösen nagy a látogatóközpont látogatottsága!

Elérhetőség, megközelítés:

Cím: 8300 Tapolca, Kisfaludy Sándor utca 3.
GPS: 46.883115, 17.443221
Google térkép: elérhető itt
Távolsági busz- és vonat menetrend

Telefon: 003687412579
(kérjük vegye figyelembe, hogy hívását csak a mindenkori nyitvatartási időben tudjuk fogadni)
E-mail: tavasbarlang@bfnp.hu

Nyitvatartás:

június 19 – június 30.: 9.30 – 17.00 óra (pénztárzárás: 16.00 órakor)
július 1 – augusztus 31.: 9.00 – 20.00 óra (pénztárzárás: 19.00 órakor)
szeptember 1 – október 31.: 9.30 – 17.00 óra (pénztárzárás: 16.00 órakor)
november 1-től : 9.00 – 16.30 óra (pénztárzárás: 15.30 órakor))

Pénztárzárás: a Látogatóközpont zárási időpontja előtt 60 perccel, illetve amennyiben az adott napra kiadható belépőjegyek előbb elfogynak, akkor korábban!

A fogadóépületében kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak minket a titokzatos barlangok világában. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét „kőtapogató” teszi próbára. Ősföldrajzi festmények engednek bepillantást letűnt korok élővilágába. A térhatású fotók és a film segítségével magunk is föld alatti felfedező utakon járunk. A természet egzotikus művésze, a karsztvíz gyönyörű alakzatokat formál a mészkőből. Dél-Kína toronykarsztjaitól a cseppkövek birodalmán át a tapolcai barlangok törékeny szépségű kristályvilágába jutunk. Láva- és jégbarlang, trópusi őskarszt; megannyi élmény várja itt a vendéget.

TERMEK, ATTRAKCIÓK: 

  • Cseppkő-terem
  • Búvár-terem
  • Denevér-terem
  • Geopark-terem
  • Ősrégész-terem
  • Őskarszt-terem
  • 3D vetítő-terem
  • Csónakázás
  • Játszótér
  • Mászófal

A felújított tavasbarlang minden eddigénél szebb fényekkel várja a látogatókat!

Egy uniós pályázat révén 2015 januárjában új létesítménnyel gyarapodott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sokszínű turisztikai kínálata. A már korábban is látogatható és csónakázható tavasbarlang felett egy látogatóközpont nyitotta meg kapuit, mely a barlanggal együtt egy turisztikai komplexumot képez.

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontunk 2017. évben Veszpém Megye Értéke minősítést kapott!

Kapcsolódó oldalak