Program

Időpont:
2017. 05. 20. 08:00- 2017. 05. 20. 11:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Csicsergő erdő túra

A túra célpontja az idén 40 éve védetté nyilvánított Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet. Közel tízezer hektáron a Mecsek legérintetlenebb területeit foglalja magába, rendkívül változatos geológiai, növény- és állattani értékekkel. Mély völgyekkel, patakokkal, széles hegyhátakkal tagolt vidék; legmagasabb pontja a Zengő.

A Kelet-Mecsekben 65 rendszeresen itt költő és kilenc átvonuló madárfajt figyeltek meg, többek között a fekete gólyát, a barna kányát, a fekete harkályt, a kövirigót, a  kis légykapót, a hegyi billegetőt, a békászó sast és a rétisast.

A túrán bepillanthatunk az erdőlakó madarak rejtett életébe és megismerhetjük a terület természeti értékeit.

Helyszín: Püspökszentlászló, parkoló a falu elején [TÉRKÉP]
Időpont: 8.00 óra.
A túra hossza, időtartama: 5 km, 3 óra.
Részvételi díj: 500 Ft/fő

Facebook-esemény

Információ
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu
Csoportoknak előzetes jelentkezés szükséges!

Fontos a kényelmes túracipő/bakancs, az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása. A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.

Kapcsolódó oldalak