Program

Időpont:
2015. 08. 15. 19:00- 2015. 08. 15. 23:30
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Csillaghullás a Zselicben

2015 a  „Fény nemzetközi éve”.  Napnyugta után, a zselici dombok között sétálva csillagok ezrei tűnnek elő felettünk. A kellemes séta után egy dombtetőn telepszünk le. Itt csillagász vezetésével, távcsővel figyelhetjük meg a távoli objektumokat, miközben akár a fűbe heveredve várhatjuk a csillagok hullását Európa egyik legszebb égboltja alatt.

Derült, felhőtlen égbolt esetén az ismert csillagképek mellett a halványabb csillagok sokaságát és a Tejutat is lehet látni. A programon a csillagos égbolt megfigyelése mellett számos érdekességet tudhatnak meg a résztvevők a fényszennyezésről, arról, hogy mi „hétköznapi” emberek mit tehetünk annak érdekében, hogy mindennapi tevékenységünkkel, a mesterséges világítással minél kevésbé zavarjuk a környezetünket.

 

Helyszín, időpont: Bánya, Panoráma panzió parkolója, 19.30 óra (gyülekező: 19.00)

Túra hossza, időtartama: 5 km, 4 óra

Részvételi díj: 1000 Ft/fő

 

Hasznos:

Fontos a szúnyogok és a kullancsok elleni védelem, a kényelmes bakancs, vagy túracipő (a szandált nem javasoljuk) és az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása. Éjszaka a hőmérséklet lehűl, ezért ajánlott a réteges öltözködés, nyáron is érdemes pulóvert hozni!

A programon mindenki saját felelősségére vesz részt!

Információ, bejelentkezés:

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Telefon: 30/405-4571

E-mail: wodtke@ddnp.kvvm.hu

www.ddnp.hu

Kapcsolódó oldalak