Program

Időpont:
2021. 06. 27. 09:00- 2021. 06. 27. 14:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Elektromos kerékpáros nyári kalandozás a Kolon-tónál

Találkozó: június 27. 9:00, KNPI Homokhátság Tájegységközpont iroda (Izsák, Holló u. 16.)
Részvételi díj: felnőtt jegy 7500 Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas) 6000 Ft/fő
Információ, jelentkezés: kizárólag online módon, a Jelentkezni szeretnék gombra kattintva és kitöltve az űrlapot, melyeket erre a linkre kattintva érhet el. 2021. június 25., 12 óráig. Max. 12 fő.

Utunk során a Kolon-tó keleti oldalán a nádas élővilágát és lápréteket mutatjuk be, melyet az izsáki kilátótoronyból is megfigyelhetnek a látogatók. Ezután egy kisebb nyílt vizes élőhelyet, a Tókást is érintjük, majd a Kis-Kolon elnevezésű részen a táj tavaszi színeiben gyönyörködünk, illetve a virágos rétek gazdag rovarvilágával ismerkedünk. A fülöpszállási Rekettyés mocsárrétjein gyalogosan barangolunk, és a Káposztási-turjános égeres láperdőjét is így fedezzük fel. Utunk végén megismerjük a Kisizsák melletti kisebb, természetesebb tölgyes erdőfolt élővilágát.

Táv: a túra 25 km hosszúságú, 60% terepen, 40% aszfaltos úton

Útvonal: Izsák-Fülöpszállási Rekettyés-Kisizsák-Izsák

Időtartam: 3-5 óra

A túrákon az e-kerékpárok nagysága és súlya, valamint a terepi viszonyok miatt minimum 150 cm magas, és legalább 45 kg súlyú személyek vehetnek részt.

Tudnivalók a kerékpárokról: Haibike Sduro trekking 1.0 ’20 típusú elektromos kerékpárjaink férfi (52cm), illetve női (44cm) alumínium trekking vázzal állnak a túrázók rendelkezéseire. Ezek egy Bosch Active Line Plus – 250 W/50 Nm-es középmotorral, 8 sebességes láncváltóval és hidraulikus tárcsafékekkel vannak felszerelve. Tartozik még a kerékpárhoz, egy LCD kijelző, amelyen követhetjük a megtett távolságot, a túra időtartamát illetve, hogy az elektromos rásegítés éppen melyik fokozatát használjuk. Nyomon követhető továbbá az akkumulátor töltöttségi állapota, valamint hogy az éppen használt fokozatban mennyi idő múlva merül le az akkumulátor. Kerékpárjaink elől hátul sárvédővel, lámpákkal és csengővel vannak ellátva.

A túrák során kizárólag a KNPI elektromos kerékpárjait lehet használni!

Túravezetők: Morvai Edina, Biró Csaba

Ajánlott öltözék: Túracipő, vagy bármilyen kényelmes cipő megfelel, merevtalpú túrabakancs nem ajánlott. Javasolt a vékony hosszú nadrág és a hosszú ujjú póló a szúnyogok miatt. Napos időben érdemes vászonkalapot vagy baseball sapkát hozni. Az aznapra vonatkozó időjárás előrejelzés figyelembe vételével ajánlatos felöltözni. Kényelmes, kerékpározásra alkalmas, könnyű ruházat, zárt cipő, sapka vagy kalap, esőkabátot érdemes a táskában tartani.

Amit hozzunk még: megfelelő mennyiségű innivaló, kullancs- és szúnyogriasztó, napszemüveg, esetleg kerékpárülésre rakható gélpárna (csak a kényelem miatt, ez nem szükséges), ennivaló.

A túra megkezdése előtt munkatársunk tájékoztatja a résztvevőket az elektromos kerékpárok rendeltetésszerű használatáról, valamint az elektromos kerékpáros szakvezetések szabályzatához kapcsolódó nyilatkozatot írat alá minden résztvevővel.  A szabályzatot kérjük, olvassa el ezen a linken, erre a helyszínen már nem lesz idő. A kapcsolódó adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót itt olvashatja.

Amennyiben a jelentkezéshez segítségre van szüksége, hétköznap 8-16 óra között hívja munkatársunkat a +36 76/482-948 telefonszámon.

Az Igazgatóság fenntartja a jogot arra, hogy kedvezőtlen időjárás esetén, vagy egyéb, rajta kívül álló akadályozó ok miatt a szakvezetést lemondja. Erről előzetesen e-mailben, vagy a szakvezetés indulása előtt a helyszínen is tájékoztathatja a jelentkezőket.

 

Kapcsolódó oldalak