Program

Időpont:
2021. 06. 11. 15:30- 2021. 06. 11. 20:30
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas

Geotúra a Bondoró rejtelmes világába

Helyszín: Monostorapáti

Találkozó helye: Monostorapáti, Nepomuki St. János-templom

Ár: Felnőtt: 850 Ft/fő, gyerek (3-14 év): 400 Ft/fő

Távolság: 10 km

Túra ideje: 5 óra

Vadregényes tájon, vízmosásokon át vezet izgalmas túránk június 11-én (pénteken) 15.30 órakor. Térítéses programunkra előző nap 16.00 óráig várjuk jelentkezését.

A Kapolcs határában emelkedő Bondoró különleges atmoszférát árasztó vulkáni világába talán még kevesen merészkedtek be, pazar látványosságait egyenlőre titokban tartja. Ennek az lehet az oka, hogy nem hálózzák be jelzett turista utak, legtöbb csodájához még ember járta ösvény sem vezet.
Ezen a geotúrán lehetőség nyílik elsők között megismerni azokat a szenzációs természeti kincseit, melyeknek jogos helyük van turisztikai célpontjaink „top listáján”, s amelyek a megfelelő útvonalak kiépítése után széles körben is ismertek lesznek.

Aki vállalja a vadcsapásokon, vízmosásokon, erdei nyiladékokon való kissé kényelmetlenebb haladást, a Bondoró egyedülálló élményekkel ajándékozza meg!

– Aki látta már a Balaton-felvidéki robbanásos bazalt vulkanizmusának impozáns rétegsorait  Tihanyban, Szigligeten és egyéb már ismert, népszerű helyszíneken, és értékeli, hogy mindezt még az eredeti, vad környezetben láthatja,
– aki értékeli, hogy felegyenesedve járhat egy különösen tágas és hosszú bazaltban kialakult barlangban,
– akinek örömet okoz, hogy a fénytelen vulkáni kőzetben zölden és feketén csillogó ásványokat talál,
– aki egy bükkös hűvösében, bazaltban fakadó forrásra bukkanna,
azoknak különösen ajánljuk ezt a Bondoró rejtett titkait nyitogató geotúrát!

A szakvezetett túra kizárólag a koronavírus ellen védett személyek, és a felügyeletük alá tartozó, 18. életévüket be nem töltött személyek által látogatható. A koronavírus elleni védettség igazolására kizárólag a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendeletben meghatározott, érvényes védettségi igazolvány, illetve applikáció alkalmas.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő (zárt, kirándulásra alkalmas, bejáratott, kényelmes, lehetőleg vízálló cipő), innivaló, ennivaló, zseblámpa. Javasolt: fényképezőgép, távcső.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúránk csoportok számára egész évben megrendelhető!​ A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 45 főt tudunk fogadni.

Jelentkezési határidő a túrát megelőző napon 16:00 óráig, e-mailben (telefonszám megadásával) vagy telefonon!

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető;
+36 30 491 0061
sardyjulia@bfnp.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Iratkozzon fel hírlevelünkre online (www.bfnp.hu), hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről!

Kapcsolódó oldalak