Program

Időpont:
2017. 07. 22. 09:30- 2017. 07. 22. 12:30
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Hódító hód kenutúra

A túra során szakvezető kalauzolásával kenuinkkal bejárjuk a Gemenci erdőben, Baja közelében található vadregényes Vén-Dunát, mely alig több mint száz évvel ezelőtt a Duna fő ága volt. Megismerkedhetünk a területen élő hódok életmódjával, megcsodálhatjuk a folyóparti ártéri erdőt, és az itt élő vízimadarakat. Az egykori folyóág végén, egy nagyobbacska szigetet megkerülve indulunk vissza a túra kiindulási pontjára.

A program résztvevőinek létszáma korlátozott,
ezért előzetes bejelentkezés szükséges.
E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu
Tel.: 30/377-3388, 30/326-9459

Helyszín: Baja – Vén-Duna
Túra hossza, időtartama: 8 km, 3 óra
Részvételi díj: 1500 Ft/fő

A kenutúra négyszemélyes túrakenukkal zajlik, a túra időtartamára a résztvevők mentőmellényt és evezőlapátot kapnak, a résztvevők saját maguk eveznek. Amiről fontos gondoskodni: sapka, naptej, valamint a szúnyogok és kullancsok elleni védekezés! A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

A túrát a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja vezeti.

A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A résztvevők a programon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a DDNPI weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a DDNPI kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.

Kapcsolódó oldalak