Program

Időpont:
2021. 09. 18. - 2021. 09. 19.

Kulturális Örökség Napja az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál

Kulturális Örökség Napjai (European Heritage Days magyarországi eseménysorozata) 2021. szeptember 18-án és 19-én kerülnek megrendezésre. A nemzetközi megemlékezéshez a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozik, az előzetesen regisztráltaknak nyílt napokat tart az Ipolytarnóci Ősmaradványok Miocén Parkjában.

Az előre bejelentkezetteknek ezen jeles napokon, 9-16 óra között a területen tartózkodás, az Ősfenyő Belépő fogadóépület interaktív kiállításainak, a Bükkábrányi fák védőépületének és a Miocén Erdő arborétumának megtekintése ingyenes.

A gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál alkotásaiból is vetítenek egy válogatást a látogatóközpontban. Ráadásul a mindkét napon 10 óra 40 perckor induló, térítés mentes tárlatvezetésekkel kívül és belül, a műhelytitkokba is bevezetik az érdeklődőket.

A látogatóközpontban 2021. szeptember 18-án 10 óra 40 perckor induló tárlatvezetés kitér az alsó miocén földtörténeti kor eseményeire utaló építészeti megoldások szimbolikájára és a fogadóépületi kiállítások és a szlovák-magyar, palóc kötődésű Novohrad – Nógrád UNESCO Globális Geopark látogatóhelyeinek ismertetésére. Egyúttal kedvcsinálót ad az országhatáron átnyúló geopark kulturális örökségéhez tartozó hollókői Ófalu és Vár, a szentkúti kegyhely remetelakásai, a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum, a salgótarjáni Földalatti Bányamúzeum és a füleki várhegy megtekintéséhez.

A 2021.szeptember 19-én 10 óra 40 perckor induló tárlatvezetés a bükkábrányi fák mellől indul, kitér a miocén ősvilág maradványaira és a hozzájuk fűződő mítoszokra, majd a miocén erdő arborétumában kalandozik.

A regisztrációhoz kérjük, hogy az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre, KON regisztracio tárgy megjelöléssel, név és mobil szám megadásával jelentkezzenek be. A tárlatvezetések maximális létszáma 30 – 30 fő.

Kapcsolódó oldalak