Program

Időpont:
2017. 06. 30. - 2017. 07. 09.
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2017

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2017 rendezvény keretében július 03-09. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének június 30 – július 02. között Egerben az Eszterházy tér ad otthont, kapcsolódva a Kaláka Fesztivál gyermek- és családbarát rendezvényéhez.

MNPHfejléc

Június 30-án, pénteken az Eszterházy Károly Egyetem Líceumában szakmai konferenciára kerül sor „Natura 2000 területek bemutatása, ökoturisztikai jelentősége” témában.

A konferenciával párhuzamosan, egészen vasárnapig az Eszterházy téren mutatkoznak be a Magyar Nemzeti Parkok: a „zöldforgatagban” átfogó képet kapunk hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, megkóstolhatjuk a különleges Nemzeti Parki Termék védjegyes termékeket, bekapcsolódhatunk a hagyományőrző kézművesek munkájába, nem utolsó sorban garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhetünk a kicsiknek és nagyoknak szórakozást ígérő természetismereti játékokon.

A folytatásban, július 03 – június 09. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várnak földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A Magyar Nemzeti Parkok színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak.

A állatvilág kedvelőinek különös figyelmébe ajánljuk „Madárröptetés a Madárdal-tanösvényen” rendezvényünket, ahol mindenki elengedhet majd egy meggyűrűzött madarat, vagy „Hajnali madárles” programunkat, hiszen a Fertő keleti oldalán húzódó sekély vizű tavak a helyi és a vonuló madárvilág jelentős pihenő, táplálkozó és fészkelő helyei, de az őshonos háziállatokat felvonultató „Vadlovas túra az Őrségben” vagy az „Ürge Aladár kalandjai” program is izgalmas pillanatokat ígér.

A növényvilág rajongói nem maradhatnak le „A nyár virágai” rendezvényünkről, ami a Sző-réti tanösvényen vezetve érinti a mocsarat, de bepillantást enged az ürmös szikesek egyedi növényvilágába is. Tekintve, hogy a világon kizárólag a Duna-Tisza köze homokvidékein fordul elő a tarlós szegfű, „A szegfűvirágzás ünnepe” is kihagyhatatlannak ígérkezik.

A földtani értékek iránt érdeklődők biztosan maradandó élményeket szerezhetnek Esztáz-kői vagy Baradla-barlangi programjainkon, de akár kedvezményesen látogatható a Lóczy-barlang és a Hegyestű Geológiai bemutatóhely is.

Július 8-án, szombaton pedig a nagycsaládosoknak kedvezünk programjainkkal (ITT találja).

A felsorolás közel sem teljes. A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatról részletes információt a IDE kattintva, valamint a MagyarNemzetiParkok Facebook felületén talál.

Kapcsolódó oldalak