Program

Időpont:
2021. 09. 10. - 2021. 09. 12.

Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitófesztivál

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2021 rendezvény keretében szeptember 13-19. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének szeptember 10-12. között a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont, kapcsolódva a Nemzetközi Környezet- és Természetvédelmi Fesztivál rendezvényéhez, aminek fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök.

A Gödöllő Királyi Kastélyban mutatkoznak be a Magyar Nemzeti Parkok: a „zöldforgatagban” átfogó képet kapnak látogatóink hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, bekapcsolódhatnak a hagyományőrző kézművesek munkájába, nem utolsó sorban garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek a kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon.

A látogatók a rendezvényen megkóstolhatják a különleges Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékeket is. Erről érdemes tudni, hogy e védjegy a vásárlók és fogyasztók számára garanciát jelent, hogy a termék, szolgáltatás az adott régióból származik, környezetkímélő módon előállított, jó minőségű, és az adott területhez, kulturális örökséghez, helyi hagyományokhoz és értékekhez közvetlenül kapcsolódik. Rendezvényünkön az ország minden tájáról érkeznek termelők, hogy különleges termékeiket kóstoltassák, bemutassák, vásárlásra kínálják.

A fesztiválon együtt ünnepelünk a Duna-Dráva Nemzeti Parkkal. Vadregényes tájaival, egyedülálló élővilágával, különleges történelmi és kulturális értékeivel ugyanis az idén 25 éves Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a kiemelt vendég. Ökoturisztikai létesítménykínálatát 3 látogatóközpont, 6 barlang, 1 arborétum, 4 tematikus bemutatóhely és 5 szálláshely gazdagítja. Részletekért keresd a nemzeti park kollégáit a forgatagban!

A folytatásban, szeptember 13-19 között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várnak földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A Magyar Nemzeti Parkok színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak. A hét programjai itt érhetőek el.

További információkért, programokért kövess minket Facebook-on, vagy akár Instagram felületünkön.

Kapcsolódó oldalak