Program

Időpont:
2021. 09. 15. 09:00- 2021. 09. 15. 17:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Magyar Nemzeti Parkok Hete – Salföldi Major kedvezményes látogatása

Helyszín: Salföldi Major

Helyszín: Salföld, GPS: 46.836624, 17.549983

Ár: Szeptember 15-én (szerda) a Nemzeti Parkok Hete alkalmából a felnőttek kedvezményes jeggyel látogathatják a Salföldi Major bemutatóhelyet.

Találkozó helye: Salföldi Major

Magyar háziállatfajták, állatsimogató, fűszer- és gyógynövénykert, lovaglás, lovaskocsikázás​ várja a látogatókat!

Salföldi Major  egy működő gazdaság életét és őshonos magyar háziállatfajtákat mutatja be: rackajuhot, mangalicát, bivalyt, szürkemarhát, baromfikat, pásztorkutyákat, mint például pulit, pumit és mudikat valamint lovakat. Állatsimogatónkban kisállatok várják a lurkókat.

A Major folyamatosan megújuló fűszer-és gyógynövénykertje illatos élményeket kínál az ide látogatónak.  A gépkiállítás hagyományos mezőgazdasági eszközöket sorakoztat fel. A szekér és kocsi kiállítás is a múltba repít minket. A gyermekeket játszótér várja.

A Major fogadóépületében kiadványok, ajándéktárgyak vásárolhatóak valamint megízlelhetjük a vidék ízeit is. Házi szörpöket, mangalica zsíros, snidlinges kenyeret; vagy bivalyszalámis szendvicset is kóstolhatunk. Iskolás csoportoknak és családoknak a Salföldi Major családi füzetet ajánljuk. A kiadvány játékos feladatokkal, recepttel, kivágható könyvjelzőkkel színesíti a Major önálló felfedezését.

 

Kapcsolódó oldalak