Program

Időpont:
2018. 08. 11. 09:00- 2018. 08. 11. 16:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye

2018. augusztus 11-én, szombaton kerül megrendezésre a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye a Harkány közelében található Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban.

Az egész napos rendezvény nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a nagyközönség megismerkedjen a régi pásztor-hagyományokkal, izgalmas versenyen tapasztalja meg a juhászok romantikusnak tűnő, ám valójában kemény, nagy odafigyelést és komoly szaktudást igénylő munkáját. A nap fő attrakciója során a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd. A megmérettetésen fontos szempont hogy a kutyák és gazdáik hogyan tudnak együttműködni, miként oldják meg a juhok végigvezetését az akadályokkal nehezített útvonalon. A verseny mellett ösztönpróbát – terelési képességvizsgát – is fognak tartani olyan pásztorkutyák részvételével, amelyek még nem kerültek juhok közelébe.

A kutyás programok mellett a rendezvényre ellátogató vendégek változatos programokon vehetnek részt a nap folyamán: lesz íjászat, fafaragó bemutató, NATURA2000 információs stand, helyi termékek bemutatója vásárlási lehetőséggel, gyereksarok, tárlatvezetés a Dráva természeti értékeit és kultúrtörténeti érdekességeit bemutató kiállításon, szakvezetések a Hagyományos Gazdálkodás tanösvényen, valamint lehetőség lesz a régi magyar háziállatokat bemutató major megtekintése is.
Kedvcsináló fotók (2017): https://www.flickr.com/photos/dunadrava/albums/72157685920695440

Kapcsolódó oldalak