Program

Időpont:
2014. 06. 13. - 2014. 06. 22.
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2014

Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2014 rendezvény keretében június 13-22. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.

A rendezvény nyitóhétvégéjének június 13-15-én a Tata város és környéke ad otthont. Az idei rendezvény szervezője a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, a Tata Város Önkormányzata és a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület.

13-án, pénteken szakmai konferenciára kerül sor partnerség az ökoturizmusban témában – a konferencia programja itt látható. 14-15-én, szombaton és vasárnap a tatai Angolparkban „zöld forgatag” vár minden érdeklődőt. Bemutatkoznak a Magyar Nemzeti Parkok és a hazai natúrparkok, megkóstolhatjuk a különleges nemzeti parki védjegyes termékeket, bekapcsolódhatunk a hagyományőrző kézművesek munkájába, szép és hasznos ajándékokat nyerhetünk a természetismereti játékokon. Kiegészítő programként minden érdeklődő ingyenes szakvezetéses túrákon vehet részt a város természetvédelmi oltalom alatt álló területein. A túrák változatossága arra is rámutat, hogy a hazai ökoturizmus milyen széles skálát kínál azoknak, akik aktívan szeretnének természeti környezetben kikapcsolódni. A madárleső kiránduláson a tatai Öreg-tó közismerten gazdag madárvilágával ismerkedhetünk. Ezen kívül több turnusban indulhatunk biciklivel a tavat megkerülni, melynek célja az aktív szabadidő eltöltés mellett, a tóparti állat- és növényfajok megfigyelése, megismerése. Vezetett túrák fogják bemutatni az épített és táji örökséget is, így például hallhatunk előadást a vízimalmok történetéről.

A rendezvényen közösen szerezhetünk új ismereteket, tudást, élményt, felfrissülést egy különleges természeti környezetben, hogy mindezzel gazdagabban térhessünk haza.

A Tatai Sokadalom népművészeti fesztivál keretében kicsiknek és nagyoknak szóló koncertek, néptáncbemutatók is színesítik a programot.

A folytatásban, június 16–22. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

 A részletes program itt érhető el.

 

Kapcsolódó oldalak