Program

Időpont:
2020. 02. 01. 10:00- 2020. 02. 01. 14:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas

Szent György-hegyi geotúra a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont kedvezményes megtekintésével

Farsangra időzített geotúránkon néhány óra alatt felkapaszkodunk a Szent György-hegy telet idéző csúcsára, majd csónakázunk a Tapolca városa alatt rejtőző, még barlangba bújt tavasz langyos türkizkék vizén! A két világ határán kitárjuk a Csodálatos Karszt kapuját, ahol egy hamisítatlan interaktív kiállításon hazánk és a nagyvilág ég alatt, és a föld gyomrában zajló legizgalmasabb karsztos folyamatait és legszebb karsztos helyszíneit ismerhetjük meg!
Találkozó időpontja: 10.00 óra
Találkozó helye: Tapolca, vasútállomás
Távolság: 5 km
Túra ideje: 4 óra
Ár: felnőtt: 850 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő

A túrán résztvevő felnőttek kedvezményesen látogathatják a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont kiállítását.

A kedvezményes belépő ára felől az alábbi linken tájékozódhatnak:

Aktuális jegyárak

Farsangra időzített geotúráinkon ez alkalommal a Szent György-hegy panoráma-körútján sétálunk végig, ahonnan 360 fokos Feszty-körképként tárul lábunk elé a Tapolcai-medence lélegzetelállító, vulkáni tanúhegyektől hemzsegő látványa!

Miközben a hajdan tüzes lávát ontó, mára tüzes borokat termő szőlőhegyekké szelídült vulkánjaink legszebb gyöngyszemeit felülről és távolról csodálhatjuk meg, karnyújtásnyira változatosabbnál változatosabb vulkáni formákkal találkozhatunk: aSzent György-hegyen a térség talán legszebben kifejlődöttbazaltorgonáinak oszlopcsarnoka áll őrt közvetlenül az ösvény mellett, és két ritkaságszámba menő, bazaltban kialakult barlangüreget is felkeresünk.

Körsétánkon a geológiai ritkaságok mellett kultúrtörténeti kincseket is felfedezhetünk. Meglátogatjuk az oroszlánfejet ábrázoló domborművéről elnevezettforrást, valamint a hegy két kiemelt műemlékét: a Tarányi-présházat és a Lengyel-kápolnát. A félősebbek borzonghatnak az elhagyatott, kísértetjárta hírben álló Ify – kápolnánál.

Aki nem fárad el a Szent György-hegyi „geo/kultúrtörténeti” körúton, az néhány perces autózás után velünk tarthat második programunkra. A túra résztvevői számára – felnőtt jegy helyett – kedvezményes árú belépőjegy váltása után lehetőség nyílik a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont látogatására, ahol élményszinten ismerkedhetünk meg Földünk legszebb barlangjaival és felszíni mészkőformáival.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő túraöltözet és túracipő (zárt, kirándulásra alkalmas, bejáratott, kényelmes, lehetőleg vízálló cipő), innivaló, ennivaló.
Javasolt: fényképezőgép, távcső.

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 45 főt tudunk fogadni. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a geotúra csoportok számára egész évben megrendelhető!


Jelentkezési határidő a túrát megelőző napon 16:00 óráig, e-mailben (telefonszám megadásával) vagy telefonon!

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető;
+36 30 491 0061
sardy1@bfnp.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről! hírlevél

Kapcsolódó oldalak