Hírek

Megújult a Kisvátyoni tanösvény

A közelmúltban megújult a Kis-Sárrét növény- és állatvilágát bemutató Kisvátyoni tanösvény. A látogatók mostantól korszerűbb körülmények között ismerkedhetnek meg a mocsarak, rétek, erdők és halastavak élővilágával.

tanösveny

A nyolc kilométer hosszú tanösvény Geszt és Zsadány községek határában található. Mivel éppen tíz esztendővel ezelőtt, 2004-ben adtuk át, így berendezéseit már megviselte az idő vasfoga, megérett a felújításra.

Az ősz folyamán kicseréltük mind a hét információs táblát és mintegy tíz méterrel meghosszabbítottuk a tanösvény kezdőpontjától induló pallósort. Utóbbira azért volt szükség, mert ez a szakasz is gyakran átvizesedett, így kényelmetlenséget okozhatott a látogatók számára. Felújítottuk a tanösvényen található hidat, amely egy állandó vizű árkon vezet át. Kézi munkával kitakarítottuk a Kökény-sor melletti szakaszt, eltávolítottuk a kényelmes járást akadályozó ágakat, gyökereket.

A közeljövőben egy KEHOP-pályázat keretében vizes élőhely-fejlesztést tervezünk a tanösvény mentén. Így még színvonalasabb körülmények között nyílik majd lehetőség az itteni élővilág megfigyelésére az egyéni vagy szervezett, szakvezetéses túrák keretében.

További hírekért keresse fel a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság honlapját, vagy kövesse tevékenységét Facebook-on >>

Kapcsolódó oldalak