Hírek

25 éves a Csodabogyós-barlang

50 éve kezdődött a barlangkutatás Balatonedericsen, 25 éve fedezték fel a Csodabogyós-barlangot. A kettős jubileumot 2015. szeptember 26-29. között kedvezményes barlangi túrákkal, kiállítással és előadásokkal ünnepelték meg.
A látogatók találkozhattak a felfedezés idején tevékenykedő barlangkutatókkal, akik jó hangulatú, nyitott előadásokat tartottak emlékeikből és tapasztalataikból. A kedvezményes kalandtúrák résztvevői bejárhatták a felfedezők kalandos útját, megtekinthették a „Satut”, azt a szűk rést, amelyen keresztül egykor ráleltek a mára már több mint 6 km hosszúságban feltárt járatrendszerre.

2015. szeptember 27-én nyílt meg az „50 éves a barlangkutatás Edericsen” című kiállítás, amely a barlangkutatás múltját, a Csodabogyós-barlang feltárásának dokumentációit mutatja be és 2015. október 31-ig (kedden, csütörtökön, szombaton 10:00 – 12:00 és 14:00 – 18:00 között) tekinthető meg Balatonedericsen, a Tájházban.

A kalandok ezzel persze nem érnek véget, hiszen ki tudhatja, mit rejt még a Keszthelyi-hegység mélye? A barlangászat szerelem, aki egyszer már megjárta a föld alatti csodaországot, az újra és újra látni szeretné. Továbbra is kihagyhatatlan, életre szóló élmény vár mindenkit Balatonedericsen, a Csodabogyós-barlangban!

A barlangtúrákra előzetes jelentkezés minden esetben szükséges!

További részletek, jelentkezés barlangtúrára: a csodabogyos.hu honlapon.

 

 

Kapcsolódó oldalak