Hírek

A Körös-Maros Nemzeti Park is bekerült a Békés Megyei Értéktárba

A Békés Megyei Értéktár Bizottság megyei értékké nyilvánította a Körös-Maros Nemzeti Parkot, egyúttal kezdeményezte annak felvételét a Magyar Értéktárba.

A Magyar Országgyűlés 2012 tavaszán fogadta el a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvényt. Ennek alapján alulról fölfelé építkezve létre kell hozni a települési, megyei, majd az országos, azaz a Magyar Értéktárat. Utóbbiból pedig a Hungarikum Bizottság állítja össze a Hungarikumok Gyűjteményét.

A Békés Megyei Értéktár Bizottság az elmúlt októberi ülésén egyes értékek felvételéről döntött, s a beérkezett javaslatok alapján kulturális, gasztronómiai, szellemi és természeti értéket nyilvánított megyei értékké. Ebbe a rangos sorba került be most a bizottság döntése nyomán a Körös-Maros Nemzeti Park, amely 1997 januárjában alakult meg, az ország hetedik nemzeti parkjaként.

A Békés Megyei Értéktár Bizottság kezdeményezte a Körös-Maros Nemzeti Park felvételét a Magyar Értéktárba, így a KMNP akár hungarikummá is válhat.

További hírekért keresse fel a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság honlapját, vagy kövesse tevékenységét Facebook-on >>

Kapcsolódó oldalak