Hírek

A szemléletváltozást elősegítő programot szerveztek a Zobori KalandoZoo-ban

Forrás: zaol.hu | 2014. augusztus 10., 18:30 | szerző: Horváth-Balogh Attila

Zalaszabar – Vasárnap került sor a zalaszabari kalandparkban a Mosolykert – helyi termékek a gyerekek örömére című rendezvényre.

A kalandpark egyes játékainak kipróbálási lehetősége és a kulturális csoportok fellépése mellett különböző helyi termékek kirakodóvására is várta a gyerekeket és szüleiket.

Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület, a Zobori KalandoZoo, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Zalakarosi Fürdő összefogásában megvalósított Mosolykert című rendezvény reményeink szerint hagyományteremtő – – árulta el Szabadics Zoltán, a Zobori KalandoZoo, azaz a zalaszabari kalandpark tulajdonosa. – A Zobori KalandoZoo életében azért is jelentős a Mosolykert, mert most első alkalommal került sor egyedi rendezvényre itt, amivel reményeink szerint még jobban sikerül bekapcsolnunk a térség vérkeringésébe a kalandparkot.

Azt már Bogdán Amanda, a Zalakarosi Fürdő marketing-munkatársa mondta el, hogy ők hamar felfigyeltek a Zobori KalandoZoo által kínált turisztikai lehetőségekre, így köztük már élő a kapcsolat. A turisztikai egyesületnek és a Fürdőnek pedig partnere a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága is, melynek munkatársai a Fürdőn már többször tartottak ismeretterjesztő előadásokat, s e programjukat elhozták most Zalaszabarra is.

De hogy’ jön a játékhoz a helyi termékek vására?
– Az a véleményünk, hogy a szemléletformálást korán, már gyerekkorban kell elkezdeni, ezért gondoltuk összekapcsolni a gyermekprogramot és a helyi termékek vásárát -– mondta kérdésünkre Ódor László, a vidékfejlesztési egyesület elnöke. – A Mosolykert egyébként egy osztrák-magyar Leader-térségek közti együttműködést megvalósító uniós projekt záróeleme. Ennek legfontosabb célja az, hogy elmélyítse, illetve a térségünkben kidolgozza a helyi termékek (példának okáért az egyre népszerűbb kecskesajt), illetve a turizmus kapcsolódásának lehetőségeit.

A nagykanizsai Vitai Mónika a párjával és két fiával, Kovács Norberttel és Attilával látogatott ki a Mosolykertre.

– Kisebbik fiam, az öt esztendős Norbi élvezi a játékokat, de a másik gyermekemnek, a nem látó Attilának is igyekszünk mindent megmutatni a maga módján, természetesen. A helyi termékek is érdekelnek minket, ha nem is gyakran, de néha vásárolunk belőlük. Azt gondolom, hogy ha az embereknek több pénzük maradna hónap végén, biztosan ezeket részesítenék előnyben – e nélkül azonban maradnak a bolti tucatáruk…

Forráscikk megtekintése

Kapcsolódó oldalak