Hírek

Bemutatkozunk az Utazás Kiállításon

Egyedülálló ökoturisztikai kínálatukkal mutatkoznak be a Magyar Nemzeti Park Igazgatóságok a budapesti Utazás Kiállításon. Az érdeklődők ízelítőt kaphatnak abból a mintegy 1200 izgalmas és változatos programból, amellyel egy-egy évben várja a látogatókat hazánk 10 nemzeti parkja. Az igazgatóságok kínálata egyre népszerűbb, tavaly rekordot döntött és jócskán meghaladta az 1,4 millió főt a regisztrált látogatók száma.

20150226_PEL_3050

Kiemelkedő szerepet töltenek be a belföldi- és ezen belül is az ökoturizmusban a Magyar Nemzeti Parkok. A hazánkban található mintegy 650 ökoturisztikai létesítmény több mint felét az igazgatóságok működtetik. Ezen belül országszerte több mint félszáz bemutatóhely, 170 tanösvény, 31 látogatóközpont, valamint tucatnyi erdei iskola kínál izgalmas élményeket, kikapcsolódást, családi programokat az érdeklődőknek.

A nemzeti parkok programkínálata mellett egyre többen keresik a Nemzeti Parki Termék védjeggyel ellátott termékeket is, amelyekkel szintén megismerkedhetnek a turisztikai börze látogatói. Mára már több mint 340 termék: egyebek mellett szörpök, gyümölcslevek, pálinkák és borok, szalámik, kolbászok, kézműves termékek, lekvárok, mézek, sajtok viselik ezt az elismerő címet. A védjegy garantálja, hogy az előállított termék védett természeti- vagy Natura 2000 területen, elsősorban helyi alapanyagokból, a helyi hagyományok figyelembe vételével készült – ezzel is támogatva a helyi termelőket és szolgáltatókat.

20150226_PEL_3185

Márciusban közös „barlangolásra” hívják a nemzeti parkok az érdeklődőket. A programban részt vevő igazgatóságok számos föld alatti túrával, különleges programokkal, kedvezményes belépőkkel várják a látogatókat a hazai barlangokban. Részleteket az Utazás Kiállításon a Magyar Nemzeti Parkok standján, illetve a www.magyarnemzetiparkok.hu/barlangturak oldalon kaphatnak.

Kapcsolódó oldalak