Hírek

DanubeParks – folytatódik a szakmai együttműködés

A Duna menti védett területeket összefogó hálózat, a DanubeParks step 2.0 projektjének szeptember 11-én Budapesten megtartott záró konferenciája egyben egy új együttműködés kezdete is volt: megalakult a DanubeParks Szövetség.

A szeptemberben lezárult DanubeParks 2.0 projekt egyik fő célja a DanubeParks hálózat intézményesítése és stabilitásának megvalósítása volt. Az elmúlt évek során a védett területek között kialakult szakmai együttműködés, tapasztalatcsere, a tagok működési struktúrájának analizálása, valamint a jövőbeni közös tevékenységek megvitatása után, a hálózat szerves folytatásaként megalakult a DanubeParks Szövetség. A szervezet a jövőben továbbra is szolgálni fogja a szakmai tapasztalatok cseréjét, a közös együttműködések alapját, valamint elősegíti a Duna menti területeken a későbbiekben végrehajtandó természetvédelmi munkálatokat.

A Szövetség elnöke Carl Manzano (Donau-Auen Nemzeti Park, Ausztria), két alelnöke Buchert Eszter (Duna-Dráva Nemzeti Park, Magyarország) és Grigore Baboianu (Duna-Delta Bioszféra Rezervátum, Románia).

További hírekért látogasson el a Duna-Dráva nemzeti Park Igazgatóság honlapjára, vagy kövesse nyomon tevékenységét Facebook-on >>

Kapcsolódó oldalak