Hírek

Diákok eredtek Fekete István nyomába

Október 1-jén, Az Erdők Hete rendezvénysorozat keretében, kicsit ködös, majd szép napsütéses időben, a Baranya megyei Bakóca környékén létesített „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 5 km-es szakaszán immár nyolcadik alkalommal került lebonyolításra a „Fekete István nyomában” – Természetismereti és életrajzi terepi akadályverseny.  

Az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói Berkesdről, Mecseknádasdról, Mindszentgodisáról, Komlóról és Pécsről érkezve járták végig a verseny távját, ahol természetismereti (növény- és állatfajok felismerése, természetjárással, természetvédelemmel, erdő- és vadgazdálkodással kapcsolatos kérdések, terepi feladatok) és az író életével, különösen a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó kérdésekre, terepi feladványokra kellett válaszolniuk.

A háromfős csapatok közül a feladatokat legjobban a pécsi Jurisics Utcai Általános Iskola „Száguldó csigák” nevű csapatának sikerült megoldani, őket az egyik mindszentgodisai („Vaddisznók”) és mecseknádasdi csapat („Pisták”) követte.
A verseny szervezőinek (Duna-Dráva NPI, Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészete, Dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület, Ajkai Fekete István Irodalmi Társaság, Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya) reményei szerint a rendezvénnyel évről-évre sikerül továbbvinni és a gyerekekbe oltani az író örök törekvését, a magyar táj szeretetét és védelmét.

További hírekért keresse fel a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság honlapját, vagy kövesse tevékenységét Facebook-on >>

Kapcsolódó oldalak