Hírek

EDEN napok és Tájdíj információs nap Kőszegen

2009-ben az Írottkő Natúrpark nyerte el a „Magyarország legjobb ökoturisztikai desztinációja” kitüntetést, így jogosulttá vált a „European Destination of ExcelleNce’’ (EDEN) cím használatára.

A büszkén viselt címre építve, az Írottkő Natúrparkért Egyesület minden május közepén ún. EDEN-ből EDEN-be ökoturisztikai információs napokat szervez, ahol Kőszeg mellett a 2007. óta szintén EDEN címnyertes Őrségé a főszerep.

Idén, gyönyörű helyszínen, a kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont mellett tartják meg az EDEN-nap programjait, május 24-én, 13.00 és 17.00 óra között. Itt található az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság által üzemeltetett látogatóközpont gólyalabirintusa, és az alpannonia® túra-és szabadidőpark is. Több tanösvény és természetes játszótér is várja a vendégeket. A helyi termékesek kirakodóvására mellett (lekvár, szörp, mézeskalács, méz, bor, almalé) kézműves bemutatók, ökotúrák és szakvezetések a Látogatóközpontban és a Chernel kertben lesznek a program elemei. Kiállítóként jelenik meg az EDEN díjas Őrség. Az egyesület standjánál, naturpark és EDEN-totók kitöltésével próbálhatja ki mindenki a tudását a térség látnivalóival, természeti-kultúrtörténeti értékeivel kapcsolatban. A nyereményeket az egyesület biztosítja.

Délelőtt TÁJDÍJ információs napon vehetnek részt az érdeklődők a látogatóközpontban. A szakmai rendezvény célja a potenciális pályázók tájékoztatása a június 30-kai határidővel beadható Magyar Tájdíj pályázatról.

További információk

Kapcsolódó oldalak