Hírek

Élménybeszámoló

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete kb. 40 résztvevővel túrázott augusztus 29-én a Császártöltési Vörös- mocsár területén.

A Kiskunsági NPI 4 túravezetője vezette a kirándulókat, akiknek jó része gyengénlátó, vagy világtalan volt. Ez érdekes kihívást jelentett a túravezetőknek is. A csoport egy része nem is vállalkozott a közel két órás terepi túrára, így ők egy közeli erdősávban ismerkedtek a környék zajaival, neszeivel, illataival.

A többiek elindultak a túrára. A Vörös-mocsár minden fontosabb élőhelyét sikerült felkutatni. A löszfalaknál megtapogathatták a löszt, láthatták a partifecske és gyurgyalag fészkeket, és hallhatták a vonulásban levő gyurgyalagokat. A tőzegbánya tavaknál megismerhették a tőzeg keletkezésének folyamatát, a tőzegbányászat módját és jelentőségét.

Út közben a magaspart felé megtapogathatták az óriás zsurlót, megszimatolhatták a komló termését, a süntök virágát. A magaspartról rá lehetett látni a Vörös-mocsár területére is.

A túra végén mindannyian köszönték a sok természeti élményt, amit kaptak. A túravezetők is köszönik a nyitottságukat, érdeklődésüket, és azokat a tapasztalatokat, amit a segítségükkel szereztek.

10561824_818924658141573_5530530435274159450_n

Kapcsolódó oldalak