Hírek

Élménybeszámoló – a nyestkutyák és a bölények is tetszettek a gyerekeknek

Mintegy 250-en jöttek el október 3-án a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpontjába, az Állatok Világnapja alkalmából szervezett rendezvényre. Az előre bejelentkezett óvodai csoportoknak ezúttal nemzeti parkunk újdonságát, a nyáron megnyitott Körösvölgyi Állatparkot mutattuk meg.

__llatok_vil__gnapja_A_10_08_OncsikM

Nemcsak Szarvasról, hanem több környékbeli községből és városból is érkeztek érdeklődők a programra. Szakvezetőként Igazgatóságunk három munkatársa vezette végig a csoportokat az állatparkon.

A gyerekeknek a legjobban a nyusztok, borzok, mókusok, nyestkutyák, a róka és természetesen a nagytestű európai bölények tetszettek. Mivel ebben az időszakban az állatok már a télre készülődnek, így az óvodások az ehhez kapcsolódó viselkedésformákat is megfigyelhették. Láthatták például, hogy a mókus télire fészket épít magának a fára, s telehordja azt eleséggel. Nemcsak az állatokat, hanem az Igazgatóság székhelyéül szolgáló patinás kastélyt és az Anna-ligetet is megcsodálták a kis lurkók. A ligeti tölgymatuzsálem szinte mindenkit magához vonzott, a gyerekek kipróbálták, hogy vastag törzsét vajon hányan tudják körbeölelni.

__llatok_vil__gnapja_C_10_08_OncsikM

A program alapvető célja a környezeti nevelés volt. Örülünk annak, hogy sok információval sikerült gazdagítanunk az óvodások tudástárát.

__llatok_vil__gnapja_B_10_08_OncsikM

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Körösvölgyi Állatpark télen nem látogatható, október 31-én bezárja kapuit. Aki még idén szeretné megnézni, az tehát a hó végéig megteheti ezt.

Mindenkit szeretettel vár a Körösvölgyi Állatpark!

További hírekért keresse fel a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság honlapját, vagy kövesse tevékenységét Facebook-on >>

Kapcsolódó oldalak