Hírek

Élménybeszámoló – Bikavásár

Az előző éveknek megfelelően, sőt azokat felülmúlva idén is megrendezésre került a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében, az immár nagy múltra, és hagyományokra visszatekintő VIII. Dunántúli Magyar Szürke Szarvasmarha Tenyészbika Szemle és Vásár. Szerencsére az időjárás is nekünk kedvezett, így a rendezvényre több mint 1200 érdeklődő helyi és környékbeli látogatott ki.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és környezeti nevelési osztálya szervezésében, a Területkezelési osztály nagymértékű hozzájárulásában, illetve a többi osztály lelkes részvételével, a résztvevők a Bemutató Majorságban, Sarród-Lászlómajorban, illetve a Hídi-majorban vehettek részt a programokon és tekinthették meg, mind a Hídi-majorban a Tenyészbikák felvezetését, szemléjét és vásárát, mind pedig a reprezentatív és turisztikai célokat szolgáló kísérő rendezvény keretében ismerkedhettek meg a nemzeti park hús- és szalámi termékeivel, valamint a helyi és környékbeli kézművesek termékremekeivel.

A napi programot a Szélkakas Játszóház, a Fajkusz Band, a Fertődi Íjászok, a Hagyományőrző jurtasátor állítók, a Hanság Big Band, valamint a Kapuvári Néptáncegyüttes színesítette fergeteges műsoraival.

Mind a szervezők, mind pedig a Nemzeti Park kollégáinak nevében őszintén mondhatjuk, egy élmény volt, és reméljük jövőre még nagyobb számban, és még fergetegesebb programpalettával kedveskedhetünk új és visszatérő vendégeink számára!

IMG_8036
IMG_5573
IMG_5568
IMG_5567
IMG_8165
IMG_8106
IMG_8138
IMG_8141
IMG_8148
IMG_8151
IMG_8163
IMG_5578

További hírekért keress fel a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság honlapját, vagy kövesse nyomon tevékenységét Facebook-on >>

Kapcsolódó oldalak