Hírek

Élménybeszámoló

Január 17-én szombaton igazán kedvezett az idő a pusztai sétának. Tihanyi Gábor természetvédelmi őrszolgálatvezető-helyettes minden kérdésünkre tudott válaszolni. Sokrétű tájékoztatást nyújtott nem csak a rétisasok életmódjáról, hanem a vonulás-kutatás módszereiről, a természetvédelmi munka érdekességeiről és nehézségeiről is, a terület kultúrtörténeti érdekességeivel is fűszerezve. Ez kárpótolt minket azért, hogy a sasokat a pihenésük, táplálkozásuk megzavarása nélkül csak tácsővel és teleszkóppal tudtuk megfigyelni.

Természetesen a sasokon kívül láttunk más állatokat is, például csókákat, szarkákat, vadludakat, sirályokat, kékes rétihéját, egerészölyvet, közelünkben elsuhanó rókát, a jó időt kihasználva legelő, napozó rackanyájat is. Köszönjük a résztvevőknek a pontos megjelenést, jó hangulatot, aktív közreműködést, figyelmüket és kérdéseiket.

Várjuk az érdeklődőket a két másik idei sas-túrára, február 7-re és február 28-ára is. Ha szeretnének minden programunkról időben értesítést kapni, irakozzanak fel hamarosan induló hírlevelünkre a bal oldalon található paírrepülő ikon alatt. Programjainkról és látogatható létesítményeinkről jobb oldalon a letölthető dokumentumok között, cikkeinkben vagy az eseménynaptárban olvashatnak. A létesítmények részletes leírása, bemutatása a bal oldali menüsorban található.

resized P1172016

További hírekért keresse fel a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság honlapját, vagy kövesse tevékenységét Facebook-on >>

Kapcsolódó oldalak