Program

Időpont:
2019. 07. 13. 08:00- 2019. 07. 14. 14:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Kerka-Mura-Vízimuri

Időpont: 2019. július 13. – 2019. július 14.

Helyszín: Kerkaszentkirály, Alsószemenye (program-ponttól függően)

A rendezvény ​az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program – ATHU003 számú – PaNaNet+  rövidcímű projekt keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.

Másodjára kerül megrendezésre hagyományteremtő szándékkal a Mura és Kerka folyók természeti értékeit, valamint az itt élő emberek hagyományait bemutató Kerka-Mura Vízimuri. Az első rendezvény 2018. július 14.-15.-én sikeresen lezajlott 18 csapat és összesen több mint 200 fő részvételével.

Családi és baráti társaságok próbálhatják ki vadregényes folyókon az evezést és sok más érdekes kihívást is teljesíthetnek Magyarország első raft versenyén, ahol nemcsak a gyorsaság számít, hanem a felkészültség és a megfigyelőképesség is!

A versenyben részt vevő csapatoknak rendelkezniük kell evezős tapasztalatokkal, ugyanakkor nem szükséges, hogy profi evezősök vagy túravezetők legyenek. Fontos viszont, hogy szeressék a természetet és igazi csapatjátékosok legyenek! Itt ugyanis nemcsak evezni kell, hanem tájékozódni, izgalmas feladatokat megoldani, akár mászva, fáról függve vagy éppen kerékpározva…

A résztvevők átélhetik a Mura-menti Tájvédelmi Körzet természeti csodáit, amely az UNESCO Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátumnak is részét képezi. Az utolsó igazán természetes területek közé sorolható ez a táj, ahol a folyó a mai napig alakítja a medrét.

A kétnapos rendezvény első napján (szombaton) a játékos „versenyzésé” a főszerep, amely a terület természetvédelmi jellegére, a Mura vízjárására és a raft hajók korlátozott számára tekintettel három részben valósul meg. Így szárazföldi kalandokból, raftos/kenus evezésből és egy kerékpáros felfedező útból áll a program. A második napon (vasárnap) vezetett vízi, kerékpáros és gyalogos túrák zajlanak.

PROGRAMTERV:

2019. július 13. szombat:
• 08:00-10:00 óráig helyszíni nevezés Kerkaszentkirályon a Természet Házánál,
elméleti és gyakorlati vízi jártasság oktatása pl.:elsősegély
• 9:00-17:00 óráig a verseny lebonyolítása szárazon, vízen és kerékpáron
• 16:00-19:00 óráig kiegészítő programok
• 19:30-tól eredményhirdetés és díjkiosztó

2019. július 14., vasárnap:
• 09:00-14:00 óráig természetvédelmi értékeket bemutató szakvezetett (gyalogos vagy kerékpáros vagy vízi) túrák kisebb csoportokban:
1. Alsószemenye – Molnári raft túra 31 fkm, max. 25 fő, indulás 9:00
2. Alsószemenye – Molnári raft túra 31 fkm, max. 24 fő, indulás 9:30
3. Alsószemenye – Molnári raft túra 31 fkm, max. 24 fő, indulás 10:00
4. Kerkaszentkirály Vétyemi-ősbükkös kerékpártúra 32 km, max. 20 fő, indulás 9:00
5. Kerkaszentkirályról gyalogtúra a Mura földére 8 km, max. 20 fő, indulás 9:00

A szombati játékos versenyre 4-5 fős kisebb csapatok és 6-8 fős nagyobb csapatok nevezhetnek be. A vízi vetélkedőn felnőttek és szülői felügyelet mellett kizárólag 10 év feletti gyermekek vehetnek részt. A vasárnapi vezetett túrákra egyénileg is lehet jelentkezni. A Mura határfolyó jellege miatt kérjük a résztvevőket, hogy érvényes útlevelüket vagy személyi azonosító okiratukat hozzák magukkal.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a résztvevők száma korlátozott, ezért előzetes regisztráció szükséges a két napra külön-külön.

Akár egy napon is lehetséges a részvétel.

ONLINE REGISZTRÁCIÓ

Bővebb információ:

Pisztráng Kör Egyesület (szervező)
Fűzfa Zoltán
Telefon: 06 20 356 20 68
E-mail: [email protected]
pisztrangkor.hu/kerka-mura-vizimuri/

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Erre elsősorban időjárási és egyéb biztonsági okokból kerülhet sor. Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt. A gyermekek biztonságáért, testi épségéért az őket kísérő felnőtt felel. A túrákon időjárásnak megfelelő túraöltözet, és a túrázáshoz megfelelő cipő viselése, szúnyog-, iletve kullancsriasztó alkalmazása ajánlott. Kérjük, hogy érvényes útlevelét vagy személyi azonosító okiratát hozza magával!
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

Tájékoztatjuk, hogy a rendezvényen való részvétel feltétele a regisztráció, a Részvételi feltételek és Adatvédelmi szabályzatunk, tájékoztatónk megismerése és elfogadása. A résztvevők a helyszínen jelenléti ív aláírására kötelesek. Tájékoztatjuk a kedves látogatóinkat, hogy az európai uniós, vagy egyéb támogatásból megvalósuló projektek esetében a támogatást nyújtó elvárja tőlünk, hogy a forrás felhasználása, illetve a támogatási cél megvalósulása igazolása érdekében fényképes dokumentációt készítsünk. Regisztrációjával, valamint a jelenléti ív aláírásával Ön hozzájárulását adja a felvételek elkészítéséhez, a regisztrációs adatlapon és a jelenléti íven szereplő személyes adatainak (név, e-mail cím, telefonszám stb.) nyilvántartásához, kezeléséhez a PaNaNet+ projekt végső lezárásáig. Felhívjuk figyelmét, hogy a rendezvény elszámolása során a dokumentumok harmadik fél részére megküldésre kerülhetnek. Az adatkezelés és a fényképek felhasználási célja: a projekt megvalósítására költött forrás elszámolása, illetve a projekt népszerűsítése, kommunikációja a nyilvánosság felé nyomtatott és online felületeken egyaránt.

Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT, TÁJÉKOZTATÓ

Fotó-galéria – 2018. évi Kerka-Mura Vízimuri

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről! hírlevél

Bővebb információ a PaNaNet+ projektről:
http://www.interreg-athu.eu/hu/pananetplus/

Kapcsolódó oldalak