Program

Időpont:
2022. 01. 22. 10:00- 2022. 01. 22. 13:00

Téli Túrák nemzeti parkjainkban – Hiúzok ösvénye tanösvény avató túra a Zemplénben

Helyszín: Fony, Hiúzok ösvénye tanösvény

A téli időszakban nemzeti parkjaink egészen más arcukat mutatják felénk. Akik a friss időben csatlakoznak az erdei túrákhoz, megismerhetik a természet igazi csendjét, a téli erdő varázsát. A túrák során az apró mozdulatok hangja is észrevehetővé válik: a friss hó ropogása a bakancstalpak alatt, a megfagyott levél zörgése és a jól megérdemelt forró tea szürcsölése a termoszból. Ilyenkor, mikor a túrázók száma kevesebb, az erdők, mezők és a vízpartok lakói is bátrabban előjönnek rejtekhelyükről. A természetvédelmi szakemberek ezeken a napokon olyan fokozottan védett területekre is elkalauzolnak minket, ahova más időszakban – az élővilág nyugalmának megőrzése érdekében – nem juthatunk el.

Találkozás: Fony, Agyagos-tető, a Regéc felé vezető műút mentén balra található kavicsos megállóhelynél. GPS: 48.386056, 21.302385
Helyszín: Fony, Hiúzok ösvénye
Táv: 6 km
felnőtt: 1000.-Ft/fő; kedvezményes: 800.-Ft/fő
További információ: kapcsolattartó: Serfőző Márió, +36307683164, időtartam: 2,5-3 óra
Jelentkezés: legkésőbb 2022. január 21. 12:00 óráig ([email protected])
Létszám: min. 5 fő

A látogatók vezetett túra keretében tekinthetik meg a Zempléni-hegységben újonnan létesített tanösvényünket a Hiúzok ösvényét. Az interaktív elemekben bővelkedő tanösvényen az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szakembere kalauzolja végig az érdeklődőket, amelynek során az erdők a múltról mesélnek, a nyomok a lábunk alatt életre kelnek és az erdő rejtőzködő kisemlősei is sorra előbújnak. Egy hegyi rétre kiérve megcsodálhatjuk a Regéci várat, és a zempléni táj téli szépségét. A program könnyű túrát ígér, ideális családoknak akár idősebbeknek is, a túrabakancs azonban erősen ajánlott.

Kapcsolódó oldalak