Program

Időpont:
2022. 04. 30. 16:45- 2022. 04. 30. 21:45
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas

E-bike túra Hortobágy-Halastón csillagászattal

Ismerje meg a halastavak élővilágát és nyerjen betekintést a csillagos égbolt rejtelmeibe!

Leírás, látnivalók:

A túra meghirdetett időpontokban  vezetővel, a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjától indul (általában alkonyat előtt kb. két órával), majd a faluban aszfaltozott, a vasúton túl pedig zúzott kővel borított útszakaszon jutunk el a kungyörgyi szarvasmarha telep mellett elhaladva a Hortobágyi-halastóig a bivalyokkal kezelt élőhelyrekonstrukciós területig (Bivalyos-tó). A madárvilág megtekintése (kb. 1 óra) után ugyanazon az útvonalon kerékpározunk vissza a látogatóközponthoz, ahol leadjuk a kerékpárokat. Ezt követően a vendégek saját gépjárműveikkel a Fecskeház Erdei Iskola Csillagdájába mennek át, ahol kb. két órás csillagászati programon vesznek részt: a csillagos égbolt, az azon való tájékozódás, csillagképek, a hozzájuk fűződő pásztorhagyományok megismerése, majd távcsöves megfigyelés (bolygók, Hold, kettőscsillagok, mély-ég objektumok).

 

Időpont:2022. április 30. (szombat) 16.45

Útvonal: Hortobágy Látogatóközpont – Hortobágyi-halastó (Bivalyos tó)  – Kondás tó – Hortobágy Látogatóközpont – Mátai csillagda

Túra hossza: kb. 15 km

A túra nehézsége és időtartama: Az útvonal nem megerőltető, megfelelő útviszonyok mellett átlagos túrakerékpárral a kerékpáros rész 1-1,5 óra alatt teljesíthető. A program rész: kb. 1 óra madarászat, kb. 2 óra csillagászat, összesen kb. 4-4,5 óra.

A túra nyomvonalán többnyire földutak találhatók, amelyek csak időjárás függően járhatóak! A csillagászati program miatt csak derült idő esetén kerül lebonyolításra!

Ár: 6.500 Ft/fő, amely tartalmazza a kerékpár használatot, a szakvezetést és a csillagászati előadást

Indulás: HNP Látogatóközpont,  (Hortobágy, Petőfi tér 9.) 16.45

Kérjük a megjelölt időpont előtt 15 perccel érkezzenek meg a helyszínre!

A túrára való jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik érvényessé. Előzetes utalással vagy SZÉP kártyás előlegfizetéssel tudják a túra díját kiegyenlíteni.

A túrára előzetes bejelentkezés szükséges, mely kizárólag google űrlap segítségével tehető meg, a túra előtt legkésőbb 2 munkanappal, itt: https://www.hnp.hu/hu/esemenyek/1150/e-bike-tura-hortobagy-halaston-csillagaszattal

Kapcsolódó oldalak