Program

Időpont:
2022. 01. 22. 10:00- 2022. 01. 22. 11:30
Kategória:
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas

MŰVÉSZEK A SVÁBHEGYEN

Magyar Kultúra Napja alkalmából kultúrtörténeti sétára hívjuk a kedves érdeklődőket Jókai Mór egykori svábhegyi birtokára. 

A területen működő egykori kőbányát Jókai és felesége – a kor ünnepelt színésznője – Laborfalvi Róza varázsolta földi paradicsommá. A művészházaspár több, mint harminc nyarat töltött itt el, ahol különleges fákat ültettek, a kertben szőlőt és haszonnövényeket termesztettek, igazi kis mintagazdaságot hoztak létre saját borászattal, háziállatokkal.

Sétánk során felidézzük Jókai írásait, felkeressük kedvenc helyeit a kertben, valamint az egykori telekszomszéd, a Steindl család valaha szebb napokat látott villáját is. A ma Steindl-villának nevezett épület első építtetője az a Steindl Ferenc, aki nemcsak a kor legismertebb műbútorasztalos mestere, hanem a „pesti biedermeier”-ként emlegetett bútorstílus kialakítója is. A villa egykori ikerpárja az Országházat tervező és építtető Steindl Imre szülőháza.

Kérjük, hogy a program kezdése előtt 10 perccel korábban érkezzenek!

TALÁLKOZÓ: a Jókai-kert főépületében, amely a kertben lesétálva az aszfaltozott úton bal kéz felé található.

Ajánlott korosztály: középiskolás, felnőtt

A programra előzetes regisztráció szükséges a [email protected] címen a résztvevők számának és egy telefonos elérhetőség megadásával.

A programot szemerkélő esős időben is megtartjuk, csak zord időjárás esetén (vihar, felhőszakadás) töröljük. Ez esetben a résztvevőket e-mail-en keresztül értesítjük legkésőbb a program előtt 2 órával.

Két, vagy több gyermek érkezése esetén a kísérő felnőttek (max. 2 fő) is kedvezményes jeggyel vehetnek részt a programon.

Regisztrációs jegy: 100 Ft (3 éven aluliak, fogyatékkal élők)

Fizetési módok: készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya (K&H, MKB, OTP; valamennyi zseb). Köszönjük, ha a készpénzkímélő fizetési módok valamelyikét választja.

HELYSZÍN: Jókai-kert

IDŐPONT: 2022. január 22. szombat 10.00 – 11:30

TÚRA HOSSZA, IDŐTARTAMA: 1 km, 1,5 óra

TALÁLKOZÓ: 9.50 Jókai-kert, 1121 Budapest, Költő u. 21.

RÉSZVÉTELI DÍJ: Teljes árú: 1800,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 1100,- Ft

KAPCSOLATTARTÓ: Kővári Anita

E-MAIL: [email protected]

TELEFON: 30/663-4670

Kapcsolódó oldalak