Program

Időpont:
2022. 06. 29. 16:30- 2022. 06. 29. 20:30
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas

Nyári darules – Alkonyi kerekezés a halastavak között – Alkonyi e-bike túra Hortobágy-Halastón

A túra a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjától indul, majd a faluban aszfaltozott, a vasúton túl pedig zúzott kővel borított útszakaszon jutunk el a kungyörgyi szarvasmarha telep mellett elhaladva a Hortobágyi-halastóig, ahol egy fahídon keresztül feljutunk a halastavi gátra. A központi gátra felérve északra tekerünk a bivalyokkal kezelt élőhelyrekonstrukciós területek mellett egészen az utolsó elágazásig. Útba ejtve két madármegfigyelő tornyot, majd a Kondás-tó madármegfigyelő házikóiból tekintjük meg a legnagyobb halastavat. Onnan ugyanazon az útvonalon kerékpározunk Hortobágy irányába.
Az alkonyati túra érdekessége, hogy a sok madárritkaság között nagy valószínűséggel találkozhatunk a jelenleg is átnyaraló közel 4-500 daru egyedeivel, akiket a túravezető segítségével megfigyelhetünk nagy nagyítású távcsőn keresztül, s akár szabad szemmel is!

Dátum: 2022. június 29. (szerda) 16.30
Útvonal: Hortobágy-Kungyörgy-Hortobágy-Halastó-Hortobágy
Túra hossza: 25 km
Túra nehézsége: Könnyű
Túra időtartama: Fél napos (kb. 4 óra)
Szintemelkedés: 0 m
Ár: 5000 Ft/fő, amely a kerékpárok használatát és a szakvezetést tartalmazza
Indulási időpont: 16.30, HNP Látogatóközpont (Hortobágy, Petőfi tér 9.)

Kérjük a jelentkezőket, hogy a túra indulása előtt 15 perccel legyenek szívesek megérkezni a helyszínre!

A HNP Látogatóközpont udvarán a túra idején ingyenesen tudnak parkolni.

A túrára való jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik érvényessé. Előzetes utalással vagy SZÉP kártyás előlegfizetéssel tudják a túra díját kiegyenlíteni.

Látnivalók: Hortobágy-folyó, a kungyörgyi legelő szürkermarha gulyák, a Hortobágy-halastavi bemutatóterület és tanösvény, a halastavak madárvilága, madármegfigyelő betekintők, Hortobágy-halastavi Kisvasút, Halászbárka látogatóközpont

 

A túrákon minimum 4, maximum 10 fő vehet részt.

A túrára előzetes bejelentkezés szükséges, mely google űrlap segítségével tehető meg, a túra előtt legkésőbb 2 munkanappal itt: https://www.hnp.hu/hu/esemenyek/1297/alkonyi-kerekezes-a-halastavak-kozott–alkonyi-e-bike-tura-hortobagy-halaston

 

Kapcsolódó oldalak