Program

Időpont:
2019. 05. 24. 13:30- 2019. 05. 24. 17:00

Ökoturisztikai és Természetvédelmi Konferencia

A Magyar Nemzeti Parkok Hete a nemzeti park igazgatóságok által közösen, évek óta nagy sikerrel szervezett családi rendezvénysorozat, ami egyben az év legnagyobb ökoturisztikai programja. Ezen a kiemelt héten valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják az érdeklődőket földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron, az ország egész területén.  2019. évben ez a hét május 27 – június 2. közé esik.

E kiemelt hetünket hagyományosan egy szakmai konferenciával egybekötött, fesztivál jellegű nyitóhétvége előzi meg, minden évben más helyszínen. Az idei évben a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság 2019. május 25-26. között ad méltó helyszínt a rendezvénynek, összekötve azt a „Muzsikál az erdő a Hírös városban” látogatócsalogató, kézműves programjaival is Lakitelek-Tőserdőn. A rendezvényen a nemzeti parki attrakciók bemutatása és foglalkoztató programok mellett Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékek kóstolására, megvásárlására is lehetőség nyílik.

Május 24-i szakmai konferenciánk témája (a biológiai sokféleség nemzetközi napja május 22-i ünnepéhez kapcsolódva) a biodiverzitás köré épül. „A természetvédelmi bemutatás jelentősége a biológiai sokféleség megőrzésében” c. konferenciánk lehetőséget ad a különböző szakmai szervezetek közötti érdemi párbeszédre is, hiszen a meghívotti kör egyaránt lefedi az államigazgatás, a kutatói kör, valamint a civil szféra meghatározó szereplőit.

Amennyiben részt venne rendezvényünkön, igényét az ok[email protected] címre várjuk, legkésőbb május 20-ig (hétfő).

Kapcsolódó oldalak