Program

Időpont:
2022. 01. 22. 10:00- 2022. 01. 22. 13:00
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Gyermekes család
  • Nyugdíjas

Fedezzük fel a Haláp és Tapolcai-tavasbarlang titkait!

80 éve védett a Tapolcai-tavasbarlang!

Helyszín: Zalahaláp

Ár: 1500 Ft/felnőtt; 800 Ft/gyerek

Találkozó ideje: 2022. január 22. (szombat) 10.00 óra

Találkozó helye: Zalahaláp, Tanösvény Parkoló 46.922455, 17.457888

Időtartam: 3 óra

Táv: 3 km

Két részből álló programunkon élvezetes formában fedezhetjük fel a Tapolcai-medence télen is sokszínű tanúhegyét: a Halápot, majd egy ugrással évszakot váltunk, és csónakázhatunk a Tapolcai-tavasbarlang langyos, türkizkék vízén!

Tapolcai-medence hajdan tüzes, lávát ontó, mára tüzes borokat termő, szőlőhegyekké szelídült vulkánjai közül ez alkalommal a Halápot fedezzük fel, melynek tetejéről lélegzetelállító, vulkáni tanúhegyektől hemzsegő körpanorámát élvezhetünk. Az egykori bányaudvaron és a hegy peremén kanyargó tanösvényen mozgásba lendítjük a lávatesteket, és megmozdítjuk a negyedik dimenziót, magát az időt, melynek szárnyán visszarepülhetünk egy 3–4 millió évvel ezelőtti forró és mozgalmas világba! Egyúttal képet alkothatunk a Balaton-felvidéki vulkánosságról, a bazalt tanúhegyek különleges élővilágáról, betekintést nyerhetünk kőbányászatának küzdelmes világába, és egy hatalmas bazalt tömbökből álló egyedi hangulatú szoborparkot is megcsodálhatunk.
Zalahalápra visszasétálva sorba járjuk a falu gazdag történelmi múltjának kedves emlékeit és a közelmúltban született látnivalóit, melyekből csak úgy árad a kő szeretete. Közben izgalmas és megdöbbentő részleteket tudhatunk meg a falu múltját meghatározó bányászatról és szőlőművelésről.
A „vulkánjárás” után lehetőség nyílik csónakázni a Tapolca alatt húzódó tavaszi hőmérséklettel megáldott tavasbarlangban, és az interaktív kiállítóterekben 3 dimenzióban megcsodálni Földünk Csodálatos Karsztjainak világát. A túra résztvevői a teljes ár helyett kedvezményes jeggyel látogathatják a kiállítást.

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni!

Jelentkezési határidő a túrát megelőző nap 16:00 óráig, e-mailben vagy telefonon!

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna

+36 30 491 0061
[email protected]

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!

Kapcsolódó oldalak