Program

Időpont:
2020. 08. 22. 00:00- 2020. 08. 22. 23:55
Kategória:
  • Aktív
  • Diák
  • Fiatal felnőtt
  • Nyugdíjas
  • Specialista

Vízitúra a Dráván

Egy természeti szépségekben különösen gazdag vízi túrát ajánlunk Vejti és Drávaszabolcs között a Dráván. A Dráva Európa egyik legtisztább vizű folyója, ahol a magyarországi halfajok 2/3-a megtalálható. A program során a terület természeti értékeit ismerhetik meg a résztvevők, szerencsés esetben az ártéri madárvilág képviselői – szürke gémek, nagy kócsagok, ritkán jégmadár és rétisas is a szemünk elé kerülhet.

Gyülekezés helyszíne: Ős-Dráva Látogatóközpont parkoló (Szaporca)
Utazás: egyénileg a látogatóközpontig, onnan transzfer Vejtibe és Drávaszabolcsról vissza

Előzetes jelentkezés szükséges! 
Az indulás időpontja a jelentkezést követően kerül egyeztetésre.

Részletes program:
Útvonal: Szaporca – Ős-Dráva Látogatóközpont – Vejti kikötő (transzfer) – Drávaszabolcs kenutúra – Szaporca – Ős-Dráva Látogatóközpont (transzfer) ¬

Gyülekezés az Ős-Dráva Látogatóközpontban a recepciónál. A túravezető fogadja a résztvevőket, majd beszállunk a kisbuszba és elutazunk Vejtibe, ahol tartunk egy tájékoztatót a betartandó szabályokról, a túrával kapcsolatos tudnivalókról, az evezéssel kapcsolatos technikai ismeretekről. Nagyobb csoport esetén a 8 fős kisbusz kétszer fordul majd, addig a többiek gyönyörködhetnek a Drávában.
A túravezető elosztja a csapatokat, majd egymás után vízre szállunk. A Dráva határfolyó, ezért főleg a bal parthoz közel fogunk evezni, és nagyon fontos, hogy a csapatok nem szakadhatnak szét, együtt kell haladnunk. A mentőmellény viselése mindenki számára evezős tudástól, kortól, úszástudástól függetlenül kötelező! A Dráván lefelé evezve elhaladunk kis öblök, horgászok mellett, ha csendben vagyunk, vízimadarakat: kócsagokat, szürke gémeket is láthatunk. A túra hossza 20 km, de a folyó itt kb. 5 km-es sebességgel folyik, így senkinek nem fog ez a táv nehézséget okozni. A vízben úszó akadályokra, forgókra figyelünk, betartjuk az alapvető szabályokat, és a túravezető instrukcióit. A drávaszabolcsi híd előtt kötünk ki, a hajókat szivaccsal tisztára töröljük, majd beszállunk a várakozó kisbuszba, és létszámtól függően egy vagy két turnusban visszavisznek bennünket az Ős-Dráva Látogatóközponthoz.

Részvételi díj: 9.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza a túravezetést, a kenuk/kajakok, evezők és mentőmellények bérleti díját, valamint a transzfert Szaporcáról Vejtibe és Drávaszabolcsról Szaporcára

Információ, előzetes bejelentkezés:
https://helian.hu/viziturak/reszletek/1-napos-vizitura-a-dravan-209
Tel.: 30/858-7265
E-mail: [email protected]

www.helian.hu

Kapcsolódó oldalak