Hírek

Folytatódik a Téli túrák nemzeti parkjainkban túrasorozat

A „Téli túrák nemzeti parkjainkban” programsorozat keretében január 31-én országszerte több helyszínen, közel 10 túrával várták a természetkedvelőket a Magyar Nemzeti Parkok. Az ismeretterjesztő és szemléletformáló túrasorozat folytatásaként február 7-én, szombaton újabb izgalmas programok várják az érdeklődőket.

A nyitóhétvégén az időjárás is kedvezett a túrasorozatnak – több helyen igazi havas, téli táj és csillogó napsütés várta azt a több száz bátor érdeklődőt, akik csatlakoztak a szakvezetéses túrákhoz. A látogatók különleges élményekkel, új ismeretekkel, kellemesen elfáradva térhettek haza a néhány órás vagy akár egész napos program után. A hétköznapok mókuskerekéből kiszakadva a túrákon résztvevőket megérinthette a védett természeti területek igazi csendje, az állatvilág lépten-nyomon feltáruló apró csodái, és az ágak közt keresgélő madarak látványa.

Hasonló természeti élményekben lehet része azoknak, akik csatlakoznak a február 7-én, szombaton tizenkét izgalmasnak ígérkező túrával folytatódó országos programsorozathoz. Őrség, Balaton-felvidék, Dinnyési Fertő, Duna mente, Pilis, Börzsöny, Hortobágy, Szatmár, Biharugra – mindenki találhat lakóhelyéhez közeli túracélpontot. A programok is különlegesnek ígérkeznek – reméljük sikerrel járnak a hiúz nyomait kutatók, a hajnalmadár megfigyelésére indulók, vagy a téltemető és a magyar kikerics hó alól kibukkanó példányait kereső csoportok!

Kapcsolódó oldalak