Hírek

Folytatódik az Ifjú Kócsagőr Program

A Természetvédelmi Őrszolgálat idén is meghirdette fiataloknak szóló természetvédelmi programját.

A kezdeményezés előzménye, hogy az Y-Triász, melynek tagjai a 30Y zenekar, az idén 20 éves Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a tavaly 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park, 2013-ban elhatározta, hogy elindít egy olyan kezdeményezést, amellyel a fiatalokat tudja még hatékonyabban bevonni a természetvédelembe.

A programban a Vidékfejlesztési Minisztérium és a 10 nemzetipark-igazgatóság együttműködésének köszönhetően 2013-ban a több száz jelentkezőből kiválasztott gyakornokok a nemzeti parkokban ismerkedhettek meg a természetvédelem titkaival.

Idén a program számára központi weboldal is készült, ahol további információk találhatók a kezdeményezés és jelentkezés részleteiről, melyek közül a legfontosabbak:

A programba 18 és 23 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik számára kiemelten fontos a természetvédelem, és szívesen tanulnának gyakornokként egy természetvédelmi őr mellett. A jelentkezéshez önéletrajz és motivációs levél szükséges, a határidő 2014. április 22., ezután indul el a több fordulós kiválasztási folyamat.

Akik végül bekerülnek a programba, egy két hetes, intenzív természetvédelmi őri „terepgyakorlaton” vehetnek részt, ahol aktívan részt vehetnek majd az őrszolgálat munkájában.

További információk, illetve a jelentkezés részletei a program weboldalán találhatók!

Kapcsolódó oldalak