Hírek

Fotóstúra a Kiskunsági NPI-ben

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság ebben az évben is meghirdeti a „Fotós túrák nemzeti parkjainkban” című a fotós túráját a Kiskunsági Nemzeti Park Fülöpházi homokbuckák és Felső-kiskunsági szikes tavak területein. A fotós túra szakmai vezetője Molnár Péter természetfotós (NaturArt), aki több éve fotózza ezt a tájat.

A FOTÓS TÚRA RÉSZLETEI:

Szállás, étkezés: Naprózsa Erdei Iskola (Fülöpháza, I. körzet 29.) GPS: 46°52’6,737” É, 19º25’33,075”K) Megközelítése: az 52. sz. főút. 20. km szelvényben található az erdei iskola, amit az út mellett tábla jelez „Természetvédelmi oktatóközpont” felirattal.

Elhelyezés: 6-8 ágyas szobákban, közös fürdőszobával. Az épületben van 4 szoba, és közös helység van. A szobákba az elhelyezés a nemek és az egyéni igények alapján történik. Az épületben wifi van.

A fotózás helyszíne: a KNPI Fülöpházi homokbuckák, a Kelemn-szék és a Böddi-szék (szikes puszták és szikes tavak) környéke.

Fotós vezető: Molnár Péter természetfotós (NaturArt)

Szervező, információ: Lendvai Mária erdei iskola vezető (30/4884-568, [email protected])

Létszám: maximum 10 fő.

Az érdeklődőket a jelentkezés sorrendjében tudjuk fogadni.

A fotós túra eredményessége érdekében nagyobb létszámot nem fogadunk.

A fotós túra összes költség: 18.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállás, az étkezés és a túravezető költségeit. Fizetni a helyszínen számla ellenében lehet.

 

Tervezett program:

május 7.

8:00-10:00 óráig érkezés a Naprózsa Erdei Iskolába. Ismerkedés, a KNP rövid bemutatása vetített képes előadással.

Fotós kirándulás a szakmai vezetővel.

Ebéd és vacsora az erdei iskolában.

Este: Beszélgetés a fotózásról, a készített képekről.

 

május 8.

Hajnali fotós túra a napkeltében.

Délelőtt fotózás, a készített fotók értékelése.

Ebéd után hazautazás, várhatólag 16:00 óra körül.

A részletes a fotós programot Molnár Péter fotós túravezetővel közösen beszélik meg.

Kérnék minden résztvevőt, hogy az általa kiválasztott 4 fotóját a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság részére felhasználásra adja át a program bemutatása céljából.

Kérjük jelentkezését 2016. április 29. pénteken 14:00-ig küldjék el Lendvai Mária szervezőnek a [email protected] e-mail címre. A jelentkezési lap INNEN szerkeszthető formában letölthető.

Kapcsolódó oldalak