Hírek

Kikeltek a rétisas fiókák a Hortobágyi Nemzeti Parkban

A bekamerázott fészekben sokan élőben is láthatták az eseményt.

A szurkolótábor egy részét a puszta kíváncsiság ültette a képernyők elé, mások viszont a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Természetfilm.hu első internetes képernyőfotós pályázatának főnyereményére hajtottak.

– A ‘Fiókalesen’ címmel indított kampány célja az volt, hogy a természetbarátok figyelmét felhívjuk erre a csodálatos eseményre, hiszen nem mindennap lehetünk ilyesminek szemtanúi. A fióka kikelésének pillanata még a szakemberek számára is rejtély volt korábban, most azonban a fészekkamera segítségével bárki élőben figyelheti ennek a ritka, fokozottan védett faj utódjának a világra jöttét – mondta el Tihanyi Gábor, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálat-vezető helyettese.

– A fészekkamera nagy nézettségnek örvend, különösen, mióta a tojó kotlik – árulta el Kiss Ágnes, a Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely munkatársa, aki a parlagi sas etető és fészek mellett a rétisas kamera telepítésében és üzemeltetésében is részt vesz – de a fiókák kikelése különösen izgalmas esemény, ezért döntöttünk úgy, hogy fotópályázatot írunk ki rá.

További információ a www.hnpi.oldalon található.

Kapcsolódó oldalak