Hírek

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 rendezvény keretében május 28 –június 05. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecenben a Békás-tó zöldövezete ad otthont, kapcsolódva a Hortobágy házhoz jön! – pusztai kínáló- elnevezésű kulturális és gasztronómiai programsorozathoz és IX. Nemzetközi Fazekas Fesztiválhoz.

24-én, kedden a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban ökoturisztikai és természetvédelmi szakmai konferenciára kerül sor „A táj szerepe, megjelenése az ökoturizmusban” címmel.

28-29-én, szombaton és vasárnap Debrecenben bemutatkoznak a Magyar Nemzeti Parkok: a „zöldforgatagban” megkóstolhatjuk a különleges Nemzeti Parki Termék védjegyes termékeket, bekapcsolódhattunk a hagyományőrző kézművesek munkájába, szép és hasznos ajándékokat nyerhetünk a természetismereti játékokon, őshonos háziállatokkal – magyar szürke szarvasmarha, bivaly, szamár, racka és cigája juh, mangalica sertések – ismerkedhettünk a rendezvény területén felépített karámban.

A rendezvényre kilátogatók átfogó képet kapnak hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, és kedvükre kóstolhatnak az adott tájra jellemző gasztronómiai különlegességekből is.

A folytatásban, május 30 – június 05. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

A Magyar Nemzeti Parkok Hetén részt vehetünk Hortobágyi Vadaspark extra szafari programján, megtekinthetjük Balogh László fotókiállítását, több helyszínen is csillagnéző túra keretében gyönyörködhetünk az ég szépségében. Az aktív turizmus szerelmesei kalandozhatnak az Esztáz-kői-barlangban, kenuzhatnak a Fertő nádasában vagy a szentendrei Duna-ágon. A kiskunhalasi Fejeték- tanösvényen Mocsárjárás-túra, a Hortobágyon Virágzó lápok túra várja a természet szerelmeseit. S aki inkább a madarakhoz vonzódik, az is talál kedvére való programot, hiszen a Hanságban hajnali madárlesen, a Tisza-tónál és Kolon-tónál madárgyűrűzésen, míg a Montág-pusztán vércsés délelőttön vehet részt. Növénytani ismereteinket a Strázsa-hegyen a Nagyezerjófű-virágzás alkalmával, az ásotthalmi Csodarét virágpompáját szemlélve, valamint a bükki Őserdő- túra alkalmával bővíthetjük.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatról részletes információt IDE KATTINTVA, valamint a www.facebook.com/MagyarNemzetiParkok felületen talál. De keressen minket legújabb Instagram felületünkön is!

 

Kapcsolódó oldalak