Hírek

Magyar Tájdíj Pályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Magyar Tájdíj (2017) elnyerésére és az Európa Tanács Táj Díjára (2017) történő felterjesztésre

Tájak_honlapra_4

A Magyar Tájdíj a magyar táj védelme, kezelése, tervezése érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató önkormányzatok, önkormányzati társulások és társadalmi szervezetek részére létrehozott díj. A díjat a földművelésügyi miniszter tűzi ki, egyetértésben a kulturális örökség védelméért felelős miniszterrel, együttműködve a területfejlesztésért és a területrendezésért felelős miniszterekkel. A díj odaítélése pályázati rendszerben történik. A díjat kétévente egy alkalommal, az Európa Tanács Táj Díja adományozásával azonos évben, az április 22-ei Föld Napja alkalmából lehet elnyerni.

A nemzeti szintű pályázat egyik célja, hogy az arra legérdemesebb és legesélyesebb pályázat képviselhesse hazánkat a nemzetközi megmérettetésben az Európa Tanács Táj Díj pályázatán.

Az Európa Tanács Táj Díja olyan megtisztelő kitüntetés, amely önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint társadalmi szervezetek kiemelkedő hozzájárulását ismeri el a táj fenntartható védelme, kezelése és/vagy tervezése területén. A díjat nem táj kapja, hanem az(ok) a szervezet(ek), amely(ek) a táj természeti és kulturális értékeit a maguk egységében megőrzi, fenntarthatóan hasznosítja és mindezek érdekében példaértékű tevékenységet végez.

A pályázatok beadásának határideje (postabélyegző kelte): 2016. június 30. (csütörtök)

A pályázati felhívás letölthető: ITT

A pályázati űrlap letölthető: ITT

A bírálati lap tájékoztatásul megtekinthető: ITT

Kapcsolódó oldalak