Hírek

Ökomobilitás – szakértői fórum és tanulmányút a Szigetközben

ÖKOMOBILITÁS

/ természet bemutatás- és védett területek megközelítése alternatív járművekkel /
szakértői fórum és tanulmányút a Szigetközben

2014. augusztus 25-27.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság (FHNPI) az „Összehangolt határon átnyúló természetvédelmi tevékenységek a magyar-szlovák Duna-szakasz mentén – NAT-NET-DUNA/DUNAJ” című HU-SK ETE projekt keretében szakértői fórumot és tanulmányút szervez 2014. augusztus 25-27. között.

A projekt egyik kiemelt célkitűzése, hogy érzékeny természeti térségekben (Szigetköz, Kis-Duna, Csallóköz) alternatív közlekedési megoldásokat próbáljon ki a természeti értékek bemutatására, környezeti nevelési programok során a látogatók rekreációjára, mozgatására.

A projektpartnerekkel egyetértésében az Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság két és fél napos szakmai fórumon és tanulmányúton kívánja szlovák, magyar (és osztrák) természetvédelmi-, környezetvédelmi-, vízügyi-, közlekedési- valamint turisztikai szakértők és térségi döntéshozók számára a projektben megvalósult fejlesztéseket bemutatni, az érzékeny természeti térségekben az alternatív közlekedési és természet bemutatási megoldásokról műhelytalálkozón közösen gondolkodni. A szakmai fórumot követően a résztvevők a Szigetköz és Csallóköz térségében tanulmányút keretében ismerkednek meg a megvalósult fejlesztésekkel, jó gyakorlatokkal.

A rendezvény tervezett programja és a regisztrációs lap itt érhető el!

Kapcsolódó oldalak