Hírek

Osztálykirándulások nemzeti parkjainkban

kollazs_okir

MINŐSÉG ÉS GARANCIA

NEMZETI PARKJAINK SZÁLLÁS ÉS PROGRAMKÍNÁLATA

Hazánk védett természeti területeinek és értékeinek megőrzésében és bemutatásában a Magyar Nemzeti Parkok élenjáró szerepet töltenek be. Igazgatóságaink az elmúlt években a hazai ökoturisztika első számú letéteményeseivé váltak, így az általuk működtetett látogatóközpontokat, szálláshelyeket és erdei iskoláikat évente közel 1,5 millió regisztrált látogató keresi fel, illetve vesz részt programjaikon. Az elmúlt évek nagyszabású fejlesztéseinek köszönhetően 21. századi színvonalú, interaktív bemutatóhelyek, színes programok és attrakciók várják az érdeklődő kirándulókat országszerte.

A Magyar Nemzeti Parkok a különböző korosztályok tudásalapú, szemléletformáló megszólítását, a természeti környezet szeretetére, tiszteletére irányuló nevelési tevékenységüket széleskörű tudással és tapasztalattal végzik. Ennek megfelelően jelentős részt vállalnak többek között a természetvédelmi jeles napok, akcióprogramok megrendezésében, az illetékességi területükön lévő iskolák környezeti nevelési tevékenységének segítésében, a nemzeti parkokba érkező diákok programjának biztosításában.

A nemzeti park igazgatóságok minősített erdei iskola programjai nagy hangsúlyt fektetnek a természet, mint egészséges közeg jótékony hatásainak kiaknázására, a szabad természet, az erdő bensőséges befogadására oly módon, hogy a tanulókban a természetet tisztelő attitűd váljék meghatározóvá.

A természetvédelmi látogatóközpontok általában egy védett természeti terület valamely fő belépési pontjában vagy központi fekvésű részén találjuk. A nemzeti park igazgatóság képzett munkatársaitól információkat kaphatunk a védett természeti terület bejárásának lehetőségeiről, az interaktív kiállítások pedig az időjárástól függetlenül biztosítanak lehetőséget a környék gazdag természeti és kulturális öröksége, valamint a megőrzésük, fenntartásuk érdekében folytatott természetvédelmi tevékenység megismerésére. Ráadásként kiadványokat és ajándékokat is lehet vásárolni.

A hazai nemzeti parkokba látogató diákcsoportokat korszerű erdei iskolai infrastruktúra, értékalapú bemutatási feltételek, látogatóközpontok, tanösvény-hálózat, élményösvények és egyéb bemutatóhelyek várják.

Látogasson el Magyarország nemzeti parkjaiba és egyéb védett természeti területeire! Nyerjen bepillantást a Magyar Nemzeti Parkok szakembereinek segítségével a természet csodás világába! Utazási, csoportszervezési döntéseivel járuljon Ön is hozzá természeti értékeink védelméhez és válassza a garantált minőséget jelentő nemzeti parki szolgáltatásokat!

Néhány kiemelt ajánlat:

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

További információkért keresse bátran kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken, akik készséggel állnak rendelkezésre!

Kapcsolódó oldalak