Hírek

Pályázati felhívás – Madárvonulás gyerekszemmel

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság gyermekrajz pályázatot hirdet a III. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

CÉL:

A madárvonulás színpompás, látványos jelensége hazánk élővilágának. Mindannyiunkat, kisgyermek kortól megérint az érkező, átvonuló madarak látványa, foglalkoztat a madárvonulás sok titokzatos kérdése. A nyarat búcsúztató fecskecsapatok kedves nyüzsgése, párás őszi alkonyban hullámzó darucsapatok messze hangzó krúgatása – megannyi élmény a nyitott gyermeki léleknek.. E sok természeti szépség megjelenítése a „Madárvonulás gyermekszemmel” rajzpályázat célja. A pályázatra beküldött alkotásokból, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendezünk 2014. november 14-15-én, a III. Fehértavi Darvadozás rendezvényközpontjában Szatymazon, a Postakocsi Csárdában.

FELTÉTELEK:

A pályázat nyilvános. Óvodás és általános iskolás gyermekek nevezhetnek, bármilyen technikával készített képekkel. Követelmény, hogy a beküldött képek témája a madárvonuláshoz kapcsolódjon.

Az alkotásokat a minél szélesebb körű közzététel érdekében szkennelni (digitalizálni) fogjuk. Fontos feltétel ezért, hogy maximum A/3-as méretű, sík felületű (nem kisplasztikai jellegű) képekkel lehet pályázni! Kérjük, hogy az alkotásokat keretezés és paszparturázás nélkül küldjék.

NEVEZÉS: A pályázaton minden nevező maximum 3 képpel indulhat.

Nevezési határidő: 2014. október 10. (beérkezés dátuma!)

A nevezett képekhez meg kell adni:

– kép címe,

– jelige (lehetőleg egy szavas)

– szerző neve, -korcsoport megjelölése

– e-mail cím

A zsűrizés anonimitása és a beérkezett képanyag korrekt kezelése érdekében a zsűri tagjai a nevezők személyes adataihoz a bírálat előtt nem férnek hozzá.

Cím:

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

Szegedi Iroda

6724 SZEGED

Föltámadás u. 29.

A beküldött anyagot a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, de az esetleges sérülésekért, hiányosságokért felelősséget nem vállalnak. A Fehértavi Darvadozás megfelelő népszerűsítése érdekében a képeket a KNPI szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (CD, sajtó, TV).

KORCSOPORTOK:

A pályázaton külön értékelünk három korcsoportot: -óvodások;

-alsó tagozatosok;

-felső tagozatosok.

ÉRTÉKELÉS:

A pályázatra nevezett alkotásokat zsűri értékeli.

Lestyán-Goda Judit turisztikai osztályvezető KMNPI

Gilly Zsolt környezeti nevelő KNPI

Tserenjav Otgontsetseg mongol képzőművészKNPI

Faragó Ádám grafikus MME

Minden zsűritag sorrendet állit fel. A rajzok a sorban elfoglalt helyük szerinti pontszámot kapják. A zsűritagok pontszámai összeadódnak, kategórianyertes a legkevesebb pontot kapott kép.

A kiállításon történő bemutatásra kiválogatott művek szkennelt másolatát a KNPI facebook-oldalán (http://www.facebook.com/KiskunsagiNemzetiPark) 2014. október 25-től közzétesszük. A közzétett képekre 2014. november 09-én 24:00-ig leadott szavazatok („like”) alapján közönségdíjat is adunk.

DÍJAZÁS:

Korcsoportonként az első három helyezett részére oklevél, valamint a szervezők által felajánlott tárgyjutalmak. Csak azokat a korcsoportokat díjazzuk külön, amelyekben legalább négy nevező indult. Kevesebb nevező esetén a csoportok összevonásra kerülnek.

Kapcsolódó oldalak