Hírek

Elkezdődött a Szigetköz Natura 2000 fenntartási tervének nyilvános egyeztetése

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság a 43/2012. (V.3.) VM rendelet alapján elnyert pályázati forrásokból készíti a HUFH30004 Szigetköz kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület fenntartási tervét. A fenntartási terv a Natura 2000 területen található közösségi jelentőségű és a kiemelt közösségi jelentőségű fajok, illetve élőhelytípusok kedvező természetvédelmi helyzetének megőrzésére, fenntartására, valamint helyreállítására szolgáló javaslatokat, valamint ezek megvalósításának lehetséges eszközeit tartalmazza.
 
Az Igazgatóság a tervezésbe a kezdetektől bevonta a jelentősebb területhasználókat és július elején elkezdődött a tervezet nyilvános egyeztetése. A fenntartási terv tervezetét az Igazgatóság munkatársai Sarródon, a Lászlómajor bemutató majorság tárgyalójában mutatták be délelőtt a hatóságok és a gazdálkodók képviselőinek, még délután a lakosság és a civil szervezetek ismerkedhettek a tervezettel.
 
Az Igazgatóság a tervezetre vonatkozó észrevételeket és javaslatokat még augusztus 25-ig várja postán (9435, Sarród, Rév-Kócsagvár) vagy elektronikus levélben ([email protected]).
A tervezéssel kapcsolatos anyagokat és további információkat a http://www.ferto-hansag.hu/n2k-fenntartasi-tervek internetes oldalon találja meg.
 
Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság

Kapcsolódó oldalak