Hírek

Megtörtént eset: Szerencse a szerencsétlenségben

Furcsa dolgok történtek egy kunszentmiklósi lakás fürdő helyiségében. Időnkét bogarak, és kukacok jelentek meg, cincogó hangok és motoszkálás hallatszott a falból.

Kit lehet ilyenkor segítségül hívni? Hát a közelben levő természetvédelmi őrt! A helyi természetvédelmi őr a helyszínre ment, és rögtön látta, itt bizony komoly a baj. Denevérek estek csapdába a fürdőszoba szellőző csövében. Alapos vizsgálat után kiderült, hogy a háztetőn a szellőzőrendszer fedele nyitott. Ide bújtak be az állatok, ahonnan leestek a csőbe. Mivel annak fala sima, felmászni már nem tudtak, ki már nem jutottak.

A természetvédelmi őr Dobrosi Dénes zoológust, denevérspecialistát kérte fel a probléma megoldására.

A helyszínen a természetvédelmi őr, a denevérspecialista és egy bátor helyi kéményseprő hatékony csapatmunkájának köszönhetően feltárták a bűnös szellőzőt. Kiderült, hogy a kukacok a már elpusztult denevérekből potyogtak, de a tetemek mellett 3 denevért még élve sikerült kimenteniük. Őket szabadon engedték. A lakóház közös képviselője rövid időn belül hálóval borította le a szellőzőcsövet, így reméljük több denevér már nem fog csapdába esni, és a lakóknak sem kell rettegni a falban lakó „ufóktól”.

Az alábbi fotó illusztráció…

10600410_825254097508629_944118903559082145_n

További hírekért keresse fel a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság honlapját, vagy kövesse nyomon tevékenységét Facebook-on >>

Kapcsolódó oldalak