Hírek

Szürkemarha termékek ismét kaphatók

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Zöld Boltjában ismét vásárolható szürkemarha kolbász (csípős és csemege). Kiszerelés: kb. 40-50 dkg, ára: 3200,-Ft/kg.

A nyitvatartási időről és az üzletben kapható termékekről a következő telefonszámon lehet tájékoztatást kérni: 30/846-0280.

Igazgatóságunk 900 hektár természetvédelmi oltalom alatt álló gyepterület kezelését végzi magyar szürke szarvasmarha, racka- és ciktajuhok legeltetéses állattartásával. A szaporulat felnevelésével javítani tudjuk az állatállomány genetikai értékét, újabb gyepterületek természetvédelmi kezelését tudjuk megoldani, valamint a hús feldolgoztatásával vegyszermentes élelmiszert tudunk a fogyasztókhoz eljuttatni. A szarvasmarhák takarmányozása nyáron legelőn, télen a védett rétekről betakarított szénával történik, ebből eredően teljesen természetes körülmények között nevelődött jószágok húsa kerül feldolgozásra Szomor Dezső szürkemarha tenyésztő, ökogazdálkodó dömsödi húsüzemében. A húsüzem a szürkemarha feldolgozását kizárólag adalékmentes fűszerekkel végzi, a termékek a természetes körülményeket tanúsító nemzeti parki védjegyet, valamint a fajta-azonosításhoz szükséges ENAR számot viselik (ENAR=Egységes Nyilvátartási és Azonosítási Rendszer). A fajta-azonostó védjegyet kidolgozó Magyar Szürkemarhát Tenyésztők Egyesülete minden jószág vágásához az ENAR szám feltüntetésével igazolást állít ki a tenyésztő részére, mely ENAR szám kötelezően szerepel a terméken, így a fogyasztó az ENAR-honlapon megbizonyosodhat a hús eredetéről.

További hírekért keresse fel a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság honlapját, vagy kövesse tevékenységét Facebook-on >>

Kapcsolódó oldalak