Hírek

Természetvédelmi rajzpályázat

Madarak és Fák Napja alkalmából óvodás- és általános iskoláskorú gyerekek részére képzőművészeti pályázatot írnak ki az alábbi szervezetek:

  • Corvin Mátyás Általános Iskola
  • Hunyadivárosi Tanácsadó Testület (KMJV)
  • Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola (Kiskunfélegyháza)
  • Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

  A pályázat címe: Színek a természetben

2017 évi pályázatunk témája a növények csodálatos világának bemutatása. A tél elmúltával a szunnyadó természet új életre kel, napról napra változik, ahogy a fák, bokrok, virágok újra teljes pompájukat nem mutatják. Változatos szín- és formaviláguk, a fények játéka megannyi inspiráló ötletet adhat a „kis művészeknek”.

Olyan pályamunkák beküldését várjuk a nevezőktől, amelyek lakóhelyük környezetének növényzetét, fáit, virágait, fűszer- és gyógynövényeit mutatják be, alkotó fantáziájukat megragadja vagy a nevezők növényekhez való kötődését, személyes élményét, terepi megfigyeléseit jelenítik meg tájkép, életkép, tanulmány vagy csendélet formájában.

Javasolt technikák:

Szabadon választott: ceruza, grafika, pasztell, akvarell, olaj, tus; fa-, linó-, vagy rézmetszet; mozaik, batik, szövés, plasztika, tűzzománc, kivéve krepp-pariból és termésekből készült kép.

Nevezés:

A pályázatot óvodás- és általános iskolás gyerekek részére hirdetjük meg. Intézményenként 15 db alkotás küldhető.

Kérjük a pályamunkák hátoldalán és külön összesítőn a mű címét, a pályázó nevét, életkorát, iskolája nevét és címét, valamint a felkészítő tanárát feltüntetni.

Beküldési határidő: 2017. április 21.

Fogadóhely címe:

Corvin Mátyás Általános Iskola

6000 Kecskemét, Mátyás Király krt. 46.

Kiállítás:

A zsűri bírálata alapján a helyezést elért óvodás, alsó- és felső tagozatos korú gyerekek korosztályonként tárgyjutalomban részesülnek. A legszínvonalasabb pályamunkákból tárlatot rendezünk, ami 2017. május 12-26. között tekinthető meg.

A kiállítás ünnepélyes megnyitója 2017. május 12-én 13.00-kor lesz a Corvin Mátyás Király Általános Iskolában.

A kiállítás bontása után, előre egyeztetett időpontban a pályamunkák elvihetők.

 

További információ:

KNP Ig. (6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19.);  Tóth Endre, tel.: 76/482-611

Corvin Mátyás Király Általános Iskola (Kecskemét), tel.:76/498-048 (Szabó Zsuzsa művésztanár – hívható minden héten, hétfőn és pénteken 13-17 óra között)

Kapcsolódó oldalak