Hírek

Újra Ifjú Kócsagőr jelöltek a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságnál

 2015-ben harmadszor is meghirdetésre került az Ifjú Kócsagőr program, melynek célja a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága (FÖRI) konstruktív együttműködésének köszönhetően az idén is színes programokkal, külföldi tanulmányúttal jutalmazzuk a program nyerteseit.

A jelentkezőkből előzetes szakmai szűrők segítségével került ki az a 26 természetvédelem iránt érdeklődő fiatal, akik részt vehetnek a programban és 2 hetes szakmai gyakorlatot tölthetnek el a 10 hazai nemzeti park igazgatóság valamelyikében valamint a FÖRI-nél.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén 3 pályázó vesz részt a projektben:
Csorba Csaba a Nyírség-Szatmár-Bereg Természetvédelmi Tájegységben Barcánfalvi Péter természetvédelmi őr vezetésével;

Albert Krisztián a Nagykunság Természetvédelmi Tájegységben (déli pusztákon) Újfalusi Sándor természetvédelmi őr vezetésével;

Verbinyecz Róbert szintén a Nagykunság Természetvédelmi Tájegységben (Tisza-tavon) Pompola Krisztián természetvédelmi őr vezetésével ismerkedhet meg a természetvédelmi őrök munkájával.

HNPI_ifjukocsagor_teruleti

A kéthetes gyakorlatot követően az Ifjú Kócsagőr-jelöltek egy háziversenyen mérik majd össze tudásukat, ahol bemutatják a kéthetes gyakorlaton végzett munkájukat, illetve számot adnak a hazai természetvédelemről szerzett ismereteikről

A három versenyzőből egy jelölt képviseli majd a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságot az országos megmérettetésen.

Kapcsolódó oldalak