Barlangoljunk! – március a barlangok hónapja

  • Tudtad?                     Budapest a világ egyetlen fővárosa, amelynek utcái alatt barlangok rejtőznek.
  • Hallottál róla?         Hazánk egyik legnagyobb víz alatti üregrendszere a II. kerület alatt található.
  • Gondoltad volna?   Magyarország leghosszabb barlangja, a Pál-völgyi barlang eléri a 31 km hosszúságot.
  • El tudod képzelni?  Legmélyebb barlangunk, a Bányász-barlang, 250 méter mély és a Bükkben található.

barlangolas_2018_fejlec_2

Különleges programokkal és kedvezményes belépőkkel vár a Barlangoljunk! programsorozat keretében Magyarország 5 “barlangos” nemzeti parkja márciusban. Nem csupán a kiépített, így kényelmesen bejárható, hanem a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangokat is megismerheted. Kalandra fel a családdal és barátokkal!

A föld alatti túrák kedvelői egész hónapban kedvezményes áron vagy extra programokkal látogathatják hazánk barlangjait.  Az Aggteleki Nemzeti Park – Természeti Világörökségként nyilvántartott – Baradla-barlangja akár 35%, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Mátyás-helyi kalandtúrája csaknem 50% kedvezménnyel várja a maradandó élményeket keresőket. A Pál-völgyi és a Szemlőhegyi-barlang belépőjegyeinek megváltásával máskor térítés ellenében látogatható programok válnak ingyenessé (pl.: 3D vetítés, Denevérles).

Márciusban a Budai Vár alatt húzódó, több mint 3 kilométer hosszú Budai Vár-barlangrendszer látogatók elől eddig elzárt részeit is kedvezményesen mutatjuk be az érdeklődőknek. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban ráadás programok sora vár mindenkire a népszerű Tapolcai Tavas-barlangban, valamint kedvezmények a Szentgáli-kőlikban és a Csodabogyós-barlangban. A Duna–Dráva Nemzeti Parkban az Abaligeti-barlang nyújt majd új élményeket kifejezetten erre az alkalomra összeállított különleges programokkal, hétköznap garantált 50% kedvezménnyel. A Bükki Nemzeti Park pedig  családbarát programokkal, korábban be nem mutatott barlangszakaszokkal vár!

Részletes információ IDE KATTINTVA érhető el.

 Az egyéb aktuális információkat keresd a Magyar Nemzeti Parkok Facebook-oldalán és kövess minket Instagramon is.

barlangolas_2018_fejlec_3

Fotók: Egri Csaba, www.caverna.hu

Kapcsolódó oldalak