Barlangoljunk! – március a barlangok hónapja

  • Tudta?                      Budapest a világ egyetlen fővárosa, amelynek utcái alatt barlangok rejtőznek.
  • Hallott róla?           Hazánk egyik legnagyobb víz alatti üregrendszere a II. kerület alatt található.
  • Gondolta volna?    Magyarország leghosszabb barlangja, a Pál-völgyi barlang eléri a 31 km hosszúságot.
  • El tudja képzelni?  Legmélyebb barlangunk, a Bányász-barlang, 250 méter mély és a Bükkben található.

barlangolas_2018_fejlec_2

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Március folyamán mind a kiépített, így kényelmesen bejárható, világító testekkel és korlátokkal ellátott barlangjaink, mind pedig a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangjaink megismerésére különleges lehetőségeket biztosítunk.

Az Aggteleki Nemzeti Park legnépszerűbb Baradla-barlangjában egész hónapban garantált 30%, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Pál-völgyi és Szemlő-hegyi barlangjában 10-30% kedvezmény várja a maradandó élményeket keresőket. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban kedvezményes programok sora várja a kicsiket és nagyokat a Szentgáli-kőlikben, valamint a Lóczy- és Csodabogyós-barlangokban. A Duna–Dráva Nemzeti Parkban a remek családi programok mellett minden pénteken 20% kedvezménnyel látogatható az Abaligeti-barlang. A Bükki Nemzeti Park családbarát programokkal, ősrégészeti túrákkal, barlangi kalandtúrákkal várja a vállalkozó szelleműeket.

Vegyen részt március folyamán az élményeket tartoató különleges barlangi programokon! Ismerje meg hazánk nemzetközi szinten is egyedülálló barlangjait a barlangi tematikus hónap során! Meggyőződésünk, hogy a barlangok bemutatása fontos eszköz e sérülékeny természeti értékek megőrzésében.

Részletes információ IDE KATTINTVA érhető el.

 Az egyéb aktuális információkat keresse a Magyar Nemzeti Parkok Facebook-oldalán és kövessen minket Instagramon is.

barlangolas_2018_fejlec_3

Fotók: Egri Csaba, www.caverna.hu

Kapcsolódó oldalak