Magyar Nemzeti Parkok Hete 2019 – Értékek és élmények nyomában

Időpont: május 27- június 2.; nyitórendezvény: május 24-26.; nyitórendezvény helyszíne: Lakitelek-Tőserdő

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2019 rendezvény keretében május 27 – június 2. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének május 24-26. között a Lakitelek-Tőserdő adott otthont, kapcsolódva a “Muzsikál az erdő a hírös városban” hagyományőrző rendezvényéhez.

MNPH_2015_fejlec

 

Május 24-én, pénteken a kecskeméti Természet Házában szakmai konferenciára került sor Természetvédelmi bemutatás jelentősége a biológiai sokféleség megőrzésében címmel. (Előadásanyagok hamarosan itt elérhetőek.)

Hétvégén pedig Lakitelek-Tőserdőn mutatkoztak be a Magyar Nemzeti Parkok: a „zöldforgatagban” átfogó képet kaptak látogatóink hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, megkóstolhatták a különleges Nemzeti Parki Termék védjegyes termékeket, bekapcsolódhattak a hagyományőrző kézművesek munkájába, nem utolsó sorban garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhettek a kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon.

A folytatásban, május 27– június 2. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várnak földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A Magyar Nemzeti Parkok színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak. A hét programjai ITT érhetőek el.

További információkért, programokért kövessen minket Facebook-on, vagy akár Instagram felületünkön. A 2019. évi nyitórendezvény kisfilmje:

Kapcsolódó oldalak